OPOZICIJA PRETI GRAĐANSKIM RATOM: Izbora ne sme da bude, plaše se PORAZA U APRILU!

Autor:

Vesti

02.12.2021

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U opozicionim redovima više ne skrivaju da su spremni za nasilno rušenje vlasti pošto nema kome nije jasno da nemaju nikakve šanse na predstojećim aprilskim izborima. Gotovo u istom danu krenuli su u sinhronizovanu kampanju pretnji građanskim ratom i slutnjama da izbora zato neće biti.

OPOZICIJA PRETI GRAĐANSKIM RATOM: Izbora ne sme da bude, plaše se PORAZA U APRILU!

Foto: Tanjug

Nova akcija povedena gotovo istovremeno u maltene svim glasilima "Junajted medije" Dragana Šolaka, koja promoviše politiku lidera SSP Dragana Đilasa.

A tu je i nedeljnik NIN s naslovnicom "Pripreme za izbore ili uvod u građanski rat" i istoimenim tekstom, u kom na tri strane konstatuju da "četiri meseca pre izbora na sceni imamo besne građane, vlast koja je normalizovala potezanje čekića na njih, opoziciju koja se i dalje dogovara, a sve češće i pitanje - hoće li izbora uopšte biti". Upozoravaju dalje da bi 13. godišnjica SNS, obeležena protekle subote, mogla biti poslednja koju slave na vlasti, te da na taj "potencijalni baksuzluk ukazuje očigledna odluka da pad popularnosti nadomeste čvrstom rukom - što, uči nas istorija, hoće da se, kao bumerang, vrati glavi koja tu ruku usmerava":

- Događaji su nas tokom vikenda podsetili da su iznenađenja moguća, toliko da se može čuti čak i pitanje hoće li izbora uopšte i biti.

Po istoj matrici, samo uz agresivniji rečnik, pun psovki, gotovo identične poruke su poslate i kroz prekjučerašnji potkast "Dobar, loš, zao" Nenada Kulačina i Marka Vidojkovića na portalu Nova S. U emisiji pod naslovom, kakve li slučajnosti sa NIN, "U osvit građanskog rata" ugostili su Dobricu Veselinovića iz NDBG, kog u nekoliko navrata pitaju "jesmo li na ivici građanskog rata".

- Nalazimo se na ivici građanskog rata, nije preterivanje, mala varnica da pokrene sranje, svugde imaš bandu kao u Šapcu - konstatuje onda Vidojković.

A potom otkriva i opciju B, u slučaju da izbora, ako već ne uspeju nekim čudom da ih spreče, ipak bude:

- Kada se završe izbori i kada Vučić pokrade izbore, kada krenemo u proteste protiv izborne krađe, a to je ono za šta treba da se štedi snaga, jer to je ono što nas čeka, e tad ćemo da vidimo šta će policija da radi.

U tu medijsku ofanzivu uključili su se po Šolakovim glasilima i ostali, od Đilasa do aktivista Ekološkog ustanka Aleksandra Jovanovića Ćute.

Foto: Tanjug

 

Ivica Dačić: Morbidne Marinikine laži

Marinika Tepić, potpredsednica Đilasovog SSP, proslavila se svakojakim lažima i ispadima, a visoko na toj listi biće i najnoviji - da je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić raspisao referendum za promenu Ustava za 16. januar 2022, po nalogu predsednika Vučića, baš na taj datum "da bi se bacila u senku godišnjica ubistva Olivera Ivanovića". Dačić je uzvratio da su to "morbidne laži".

Lider JS Dragan Marković kaže da se opozicija, umesto argumentima, bori silom, ali je siguran da građanskog rata u Srbiji neće biti jer narod dobro zna da iza protesta pod kišobranom ekologije stoje partije:

- Da se ja pitam, nikakve blokade ne bih dozvolio, a svi oni koji su naneli nekome teške telesne povrede tokom protesta morali bi u zatvor dok istraga traje. Nije auto-put ničija dedovina.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

 

Pomešao bečki prese s njegovim presom

Dragan Đilas, lider SSP, dao je opširan intervju za bečki list Die Presse, gde je pričao da se "u Srbiji ubijaju opozicioni političari, šipkama im razbijaju glave" (?!), te se žalio da su ih prodali evroparlamentarci, a "propagandna glasila Aleksandra Vučića nazivaju tajkunom", kritikovao borbu države protiv virusa korona iako su iz sveta upravo za to stizale pohvale... Reklo bi se, usledili su komentari u javnosti, da se Đilas toliko usplahirio tokom razgovora da je izgleda pomislio da priča za nekadašnji dnevni list Pres, kojim je gazdovao s vlasnikom "Delte" Miroslavom Miškovićem.

MANOJLOVIĆU PROPAO POKUŠAJ DA SE OPERE

Savo Manojlović, član Skupštine Slobodne Srbije i predstavnik inicijative Kreni-promeni, izbegao je da odgovori da li se zdušno bavi organizovanjem navodnih ekoloških protesta i protivi rudniku litijuma kompanije "Rio Tinto" u okolini Loznice jer posredno radi za interese njihovog glavnog konkurenta - najvećeg svetskog rudarskog koncerna "BHP Biliton".

- Sad će svi očekivati da ja plaćam račun kad se vidimo. Bankrotiraću zbog Srpskog telegrafa - napisao je Manojlović na Tviteru uz objavu fotografija naslovnice u jučerašnjem broju našeg lista i teksta "Savo radi za Nemce, plaćaju ga konkurenti 'Rio Tinta'".

Nesporna je šaljiva opaska Manojlovića, ali duhovitost nije opravdanje za pozadinu njegovog delovanja.

Manojlović se, kako je pisao Srpski telegraf, istakao proteklih dana kao vođa navodnih ekoloških protesta, koji sad preti i blokadom magistralnih puteva širom države. Međutim...

- Manojlović zapravo odrađuje posao za BHP. On je bio stipendista Fondacije "Konrad Adenauer" (KAS). To i ne krije, hvali se time u zvaničnoj biografiji. A KAS je (finansijski) partner glavnog konkurenta "Rio Tinta" - kompanije BHP, koja, gle čuda, radi istraživanja i eksploataciju litijuma u Nemačkoj. I kad bi "Rio Tinto" dobio dozvolu za rudnik litijuma u Srbiji, uništio bi im biznis. Da bi to sprečili, pre nekoliko godina pokušali su čak da kupe "Rio Tinto" da bi oni preuzeli litijum i u Srbiji. To nije realizovano, pa pokušavaju na druge načine da ih izbace iz posla u Srbiji. Sad to rade preko posrednog stipendiste Manojlovića - ispričao je upućeni sagovornik Srpskog telegrafa.

Inače, nije tajna veza nemačke političke fondacije KAS s multinacionalnim koncernom BHP. I sam KAS se na svom sajtu hvali organizacijom čak i javnih susreta, na kojima učestvuju, i o politici, biznisu, globalnim temama i zajedničkom delovanju razgovaraju predstavnici nemačke vlade i direktori BHP. A poznato je višegodišnje nadmetanje na svetskom tržištu između "Rio Tinta" i BHP, koji je u nekoliko navrata pokušao da kupi "neprijatelja", između ostalog, i zbog posla s litijumom u Srbiji. Odustali su 2008, kad je "Rio Tinto" odbio i ponudu od čak 147,4 milijarde dolara.

Foto: Tanjug

 

Brnabićeva: Marinika, kokoške su zabrinute

U subotu pozovite MUP i prijavite policiju, kaže Marinika. Kokoške u Moroviću su ozbiljno zabrinute da će biti zaboravljene u moru Marinikinih spektakularnih izjava. Hvala, Marinika, bez vas bi bavljenje politikom u Srbiji bilo dosadno i suviše ozbiljno - navela je premijerka Ana Brnabić na Tviteru, reagujući na prethodnu ideju koju je Marinika Tepić, potpredsednica Đilasove SSP, lansirala na toj društvenoj mreži.

Premijerkina objava bila je odgovor na tvit koji je prethodno objavila Tepićeva.

- U subotu svi pozivajmo ovaj broj MUP i prijavimo policiji policiju i njihovu parapoliciju ukoliko nam blokira put i onemogući da slobodno iskažemo mišljenje i protest kroz građansku neposlušnost - napisala je ona reagujući tako na saopštenje MUP da građani kojima zbog blokade puteva i saobraćaja bude ograničena sloboda kretanja ili dožive neki vid nasilja usled blokade puteva mogu da policiji podnesu prijavu na broj 0800/104-103.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Slobodan Basic

03.12.2021 06:03

Ove žute lopove nikad .Šolak je lopovi majmun. .Zuti lopove

Odgovori 22 3
Vlada

03.12.2021 07:47

Svuda u svetu se na vlast dolazi na izborima.

Odgovori 22 3
Suvi

03.12.2021 08:37

Sa kime ce opozicija da se bori ? Ta saka jada , ma treba svi koji smo uz vlast da izadjemo i da izmlatimo te smradove od demostranata koji rade protiv svoje drzave ...

Odgovori 21 3
Dera

03.12.2021 08:59

Niko nema pravo da naredi policiji da ne sprečava proteste na putevima. To je protivzakonito.

Odgovori 23 3