Brnabić: Blokada saobraćaja je neviđena destrukcija i fašizam

Autor: Republika

Vesti

27.11.2021

18:31

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da sve ono što se moglo videti širom Srbije, tokom blokade saobraćajnica, predstavlja neviđenu destrukciju i fašizam.

Brnabić: Blokada saobraćaja je neviđena destrukcija i fašizam

Tanjug/S. MILJEVIĆ

Ona je najavila krivične prijave protiv svih koji su maltretirali i tukli svoje sugradane i policiju.

"Destrukcija i fašizam na delu, i dobro je što se policija sklonila, što su se pomerili da građani vide tačno o čemu se radi, da imate ljude u pojedinim gradovima, grupe koji malteritraju sve ostale građane čitav narod, celu zemlju blokiraju puteve, saobraćajnice, raskrsnice, međunarodne putne pravce", rekla je Brnabić za Tanjug reagujući na blokade puteva u znak protesta zbog zakona o eksproprijaciji i o refendumu.

Predsednica Vlade Srbije naglasila je da je jedina politika koju zastupaju organizatori tih skupova - politika kompletnog i totalnog uništenja svega što vredi i svega što mi svi radimo u Srbiji, da bi svima bilo bolje.

Rekla je da kao član SNS želi da pita "one tajkunske medije koji čitav dan podržavaju proteste i daju rute i govore gde treba da se ide", da li je to legitimna politička borba i da li i to znači da i drugi mogu da rade isto.

"Da li članovi SNS sada mogu i smeju da odu da blokiraju njihove autobuse, šta bi se desilo da naši članovi odu i da ih sprečce da odu na stranački skup i miting, da li bi onda bio plač i kuknjava da li bi se žalili od Brisela do Vašingtona i Berlina, ili je ovo dozvoljeno samo njima", pitala je predsednica Vlade u izjavi za Tanjug, uoči početka Svečane akademije u "Štark areni", gde SNS obeležava 13 godina.

U svakom slučaju, kako kaže, država će preduzeti korake koje mora, podneće krivične prijave protiv ljudi koji su maltretirali, vređali i tukli svoje sugrađane i pripadnike MUP-a.

"Ovakvu destrukciju i fašizam, gde vam govore gde smete i gde ne smete i kada smete da idete, to Srbija još nije videla", rekla je predsednica Vlade.

Komentari (1)

Loading
Andjela

27.11.2021 20:02

Ovo je PROTEST protiv Zakona o eksproprijaciji kojem drzava moze da uzme zemlju- ubrzan zbog Rio Tinta. Gradjani hoce SLOBODU. Stop zakonu i stop Rio Tintu, kazite pravi razlog blokade pobogu, nije li vas sramota..