Brnabić: Blokada saobraćaja je neviđena destrukcija i fašizam

Autor:

Vesti

27.11.2021

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da sve ono što se moglo videti širom Srbije, tokom blokade saobraćajnica, predstavlja neviđenu destrukciju i fašizam.

Brnabić: Blokada saobraćaja je neviđena destrukcija i fašizam

Foto: Tanjug/S. MILJEVIĆ

Ona je najavila krivične prijave protiv svih koji su maltretirali i tukli svoje sugradane i policiju.

"Destrukcija i fašizam na delu, i dobro je što se policija sklonila, što su se pomerili da građani vide tačno o čemu se radi, da imate ljude u pojedinim gradovima, grupe koji malteritraju sve ostale građane čitav narod, celu zemlju blokiraju puteve, saobraćajnice, raskrsnice, međunarodne putne pravce", rekla je Brnabić za Tanjug reagujući na blokade puteva u znak protesta zbog zakona o eksproprijaciji i o refendumu.

Predsednica Vlade Srbije naglasila je da je jedina politika koju zastupaju organizatori tih skupova - politika kompletnog i totalnog uništenja svega što vredi i svega što mi svi radimo u Srbiji, da bi svima bilo bolje.

Rekla je da kao član SNS želi da pita "one tajkunske medije koji čitav dan podržavaju proteste i daju rute i govore gde treba da se ide", da li je to legitimna politička borba i da li i to znači da i drugi mogu da rade isto.

"Da li članovi SNS sada mogu i smeju da odu da blokiraju njihove autobuse, šta bi se desilo da naši članovi odu i da ih sprečce da odu na stranački skup i miting, da li bi onda bio plač i kuknjava da li bi se žalili od Brisela do Vašingtona i Berlina, ili je ovo dozvoljeno samo njima", pitala je predsednica Vlade u izjavi za Tanjug, uoči početka Svečane akademije u "Štark areni", gde SNS obeležava 13 godina.

U svakom slučaju, kako kaže, država će preduzeti korake koje mora, podneće krivične prijave protiv ljudi koji su maltretirali, vređali i tukli svoje sugrađane i pripadnike MUP-a.

"Ovakvu destrukciju i fašizam, gde vam govore gde smete i gde ne smete i kada smete da idete, to Srbija još nije videla", rekla je predsednica Vlade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Andjela

27.11.2021 19:02

Ovo je PROTEST protiv Zakona o eksproprijaciji kojem drzava moze da uzme zemlju- ubrzan zbog Rio Tinta. Gradjani hoce SLOBODU. Stop zakonu i stop Rio Tintu, kazite pravi razlog blokade pobogu, nije li vas sramota..