POŠTOVANJE SE NE KUPUJE! Hrvati plaču: Makron se Vučiću i Srbima obratio na srpskom jeziku, a mi smo platili milijarde i nismo dobili ništa!

Autor:

Vesti

25.11.2021

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski predsednik Emanuel Makron juče je stigao u posetu Hrvatskoj, a glavni razlog bio je potpisivanje ugovora o nabavci borbenih aviona Rafalea, koje je Hrvatska platila 1.1 milijardu eura.

POŠTOVANJE SE NE KUPUJE! Hrvati plaču: Makron se Vučiću i Srbima obratio na srpskom jeziku, a mi smo platili milijarde i nismo dobili ništa!

Foto: Tanjug/Instagram Buducnostsrbijeav

Nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem Makron se na francuskom obratio javnosti.

Ovaj detalj nije lako pao Hrvatima čiji su mediji podsetili na događaj iz Beograda od pre dve godine kada se Makron obratio na srpskom.

Makron je tada posetio Srbiju i sastao se s predsednikom Aleksandrom Vučićem. Poseta je održana u junu 2019. a nakon sastanka s Vučićem Makron se u Beogradu obratio javnosti na francuskom, a onda i na srpskom jeziku. Govor na srpskom trajao je četiri minuta, a okupljeni su mu celo vreme oduševljeno tapšali.

- Gospodine predsedniče, dame i gospodo ministri, gospodine gradonačelniče Beograda, dragi Beograđani koji ste došli u tako velikom broju, dragi prijatelji Srbi i Francuzi koji ste se okupili večeras u ovoj lepoj prilici... Hvala vam, gospodine predsedniče, na izvanrednom dočeku - započeo je Makron svoj govor.

- Hvala vam svima što ste došli u tolikom broju. To je čin zbog kojeg smo, znajte, duboko dirnuti. Vi time pokazujete da poruka ispisana na ovom spomeniku "Volimo Francusku, kao što je i ona nas volela", još uvek živi, i sto godina kasnije. Sada je na meni red da vam kažem, u ime svoje zemlje, Francuska vas voli, kao što ste vi voleli nju. Francuska zna šta sve duguje mučeničkoj i srčanoj Srbiji iz velikog rata. Šta duguje njenim vojnicima, poginulim kako bismo mi živeli u slobodi. Francuska nikada neće zaboraviti žrtvovanje srpskog naroda. Jeziva krv, žrtve kćeri i sinova, suze majki, jauke očeva koji su nepresušnu bol preživeli - rekao je Makron.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Gorance

25.11.2021 19:29

Francuzima su Hrvati posao, a Srbi zadovoljstvo.

Nikola

25.11.2021 22:00

Dobro je da ste shvatili da je Srbija danas cenjena i postovana u svetu.

Tasa

25.11.2021 22:29

Pa kako ste zaslužili tako ste i prosli dane spominjete Srbiju ne bi Vas ni bilo na naslovnicama jer čime se Vi možete pohvaliti?!