SRBIJA JE DOBILA NEVEROVATNU CENU GASA! Vučić saopštio sjajne vesti: Ovo je SPAS ZA NAS!

Autor: Republika

Vesti

25.11.2021

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je koja je dogovorena cena gasa u narednih šest meseci za za našu zemlju.

SRBIJA JE DOBILA NEVEROVATNU CENU GASA! Vučić saopštio sjajne vesti: Ovo je SPAS ZA NAS!

Foto: printscreen

Aleksandar Vučić

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ruskog predsednika Vladimira Putina trajao je duže od predviđenog i potom su prešli na planirani ručak.

Vučić je pred članovima delegacije rekao da je veoma srećan zbog toka razgovora, što verovatno znači da je dobio dobre uslove za gasni aranžman.

Predsednik Srbije je javnosti saopštio ishod svog sastanka sa Putinom.

- U narednih šest meseci dobićemo cenu gasa od 270 dolara, dakle, cena se neće menjati. Za gušu smo se hvatali od nervoze, a sada je sve drugačije To je za nas bukvalno kao spas. To je veliki novac i velika ušteda za našu zemlju. Pokazao je da je iskreni prijatelj Srbije. Ne mogu da kažem da je to bila njegova odluka, ali je jasno da bez njega ne bi bila moguća, da se ne lažemo - rekao je Vučić.

On je potvrdio da će Putin doći u Srbiju naredne godine.

- Uputio sam mu poziv da dođe u Srbiju i on je rekao da će doći. Nismo precizirali kada, ali verujem da će biti u maju. Rekao mi je da misli da smo razgovarali kao dvojica bliskih prijatelja i da im stvari u kojima Rusija može da pomogne i da Srbija neće biti ostavljena na cedilu - rekao je Vučić.

Situacija u regionu

- Razgovarali smo o situaciji na Kosovu i Metohiji, nepostojanju želje kod ALbanaca za relnim dijalogom, ali i odnosima u regionu - kaže Vučić.

- Pažljivo i detaljno smo razgovarali o tome, ali i našoj saradnji u izgradnji železnica, ali i beo voz linija koje su od velikog značaja. Razgovarali smo o radio farmaciji, o vojno-tehničkoj saradnji - rekao je predsednik Srbije i napomenuo da je zamolio Putina, da se ubrza realizacija određenih dogovora, posebno dopremanje tzv. korneta (lansirne rampe) u Srbiju.

- Rekao sam da ne žalimo i ne kukamo kada naše komšije dobijaju naoružanje na poklon i kupuju najmodernije avione. To je njihov posao i čestitamo im, ali naš posao je da ne smemo da budemo slabi i džak za udaranje. Moramo da budemo veoma, veoma snažni - rekao je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading