DAČIĆ O SKANDALOZNOM POTEZU KOMŠIĆA: Izazvao je međunarodni incident, treba da se izvini

Autor:

Vesti

14.11.2021

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić predočio je danas da se niko u državnom rukovodstvu nije bavio muralom Ratka Mladića i da je u pitanju očigledna politizacija cele teme, a na pitanje o tužbi koja je upućena novinaru Tanjuga za negiranje genocida u Srebrenici, Dačić je rekao da to još jedan dokaz zaslepljenosti hrvatskih i bošnjačkih političara u BiH

Republika

Foto: Tanjug

Ivica Dačić

Zamoljen da prokomentariše slučaj novinara Tanjuga Marka Ivasa, koji je radio intervju sa Željkom Komšićem u Sarajevu kada je Komšić prekinuo razgovor, a novinar tužen za negiranje genocida u Srebrenici, Dačić je rekao da to još jedan dokaz zaslepljenosti hrvatskih i bošnjačkih političara u BiH.

- Novinar Ivas je trebalo da pita Komšića da li polazimo od toga da je u Jasenovcu počinjen genocid. Komšić je izazvao međunarodni incident i BiH bi trebalo da se izvini novinaru Tanjuga. To svakako ne podiže ugled BiH. To je u stvari sramota, jer pokazuje kolika je mržnja prisutna i potvrđuje da se žele incidenti - ocenio je Dačić.

On je ukazao da svi koji tako govore i tako se ponašaju smatraju da su Srbi ratni zločinci i da je Srbija država koja je počinila genocid.

- To je sramno. Hrvati i Bošnjaci su počinili genocid u Srbiji još tokom Prvog svetskog rata boreći se na strani Austrougarske. Isto je bilo i u Drugom svetskom ratu, da ne govorim posebno o Jasenovcu. Sada neko hoće da poredi Srebrenicu, gde je nesumljivo počinjen zločin, koji mi ne poričemo i naša skupština je donela rezoluciju o tome. Ali ovde se želi poreći činjenica da su Srbi bili najveće žrtve etničkog čišćenja na prostoru bivse SFRJ - zaključio je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
zoran

15.11.2021 04:18

U osnovi je baš tako, a ustvari još mnogo gore.

Leona

18.11.2021 20:12

Kao da je prvi put. Bio je ambasador u Srbiji i vratio se u pola mandata, nikad se nije saznalo zasto. Onda su Komsic i Dzaferovic odbili da prime Lavrova kad je dosao u posetu BiH. Nije to ni velika mrznja, nego primitivni prostakluk. Nekad su politicari ucili kako da se bave politikom, a sad svako moze biti politicar.