AMERIKA SE DRŽI SVOG STAVA O ZSO: Kosovo i Srbija da ispoštuju svoje obaveze sprovođenjem svih prethodnih sporazuma

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.11.2021

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol ambasade SAD u Prištini izjavio je da je stav te zemlje po pitanju Zajednice srpskih opština ostao nepromenjen i da je ključno da se poštuju svi Briselski sporazumi.

Republika

Foto: pixabay.com

Bela kuća

Portparol je tako odgovorio na pitanje portala Reporteri o tome kakav je stav te zemlje u vezi osnivanja Zajednice srpskih opština.

"Što se tiče ZSO, stav SAD se nije promenio. Od suštinskog je značaja da Kosovo i Srbija ispoštuju svoje obaveze sprovođenjem svih prethodnih sporazuma. To uključuje i ZSO. Ne opisujemo kako treba da se implementira ovaj ili bilo koji drugi sporazum. Tehnike implementacije su u rukama strana", navodi se u saopštenju portparola.

Portal podseća da je u poslednje vreme premijer privremenih institucija u Prištini više puta, na različitim mestima istakao da ZSO neće biti formirana, iako je to dogovoreno Briselskim sporazumom potpisanim 2013. godine.

Dodaje se i da je takav stav u suprotnosti sa stavovima i SAD i EU.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Mile

09.11.2021 16:49

Da se realizuje potpisano.

Odgovori 10 0
Suvi

10.11.2021 09:32

Treba siptari da dobiju sankcije pa bi ondak postovali sporazum potpisan .

Odgovori 10 0