EVO KOD KOGA JE ĐILAS IŠAO U VAŠINGTON NA INSTRUKCIJE: Sa neprijateljima Srbije pokušava da sruši Vučića

Autor: Republika

Vesti

06.11.2021

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amaerički senator Riči Tores, glavni albanski lobista u Vašingtonu i naslednik Eliota Engela, zatražio je od predsednika SAD DŽoa Bajdena da uvede sankcije Srbiji!

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Dragan Đilas

Vest o tome su objavili mediji u vlasništvu Dragana Đilasa, a informaciju da predsednik SSP sarađuje sa albanskim lobistima potvrdila je i Marinika Tepić.

Albanski lobista Tores je jedan od potpisnika pisma upućenog Bajdenu, kojim optužuju predsednika Aleksandra Vučića za tobožnju korupciju i pritisak na medije, zbog čega poziva Bajdena da iskoristi izvršni nalog 14.033 - blokiranje imovine i zabranu ulaska u SAD osobama koje "destabilizuju Zapadni Balkan".

Tores je poznat po svojim istupima i zalaganjima za lažnu državu Kosovo, pa se tako sastajao sa Vjosom Osmani, predsednicom prištinskih institucija, ali je i osuđivao "zločine Miloševićevog režima".

A nekadašnja ministarka spoljnih poslova tzv.Kosova Meliza Haradinaj čestitala je Toresu na izboru za novog kongresmana i poželela dugo prijateljstvo između tzv.Kosova i SAD.

Foto: twitter.com/printscreen

Čestitka Melize Haradinaj Ričiju Toresu

Pismo su potpisali kongresmeni: Radža Krišnamorti, Riči Tores, Dejvid Sislin, Jan Šakovski, DŽejms Mekgavern, DŽim Kosta, Majk Gigli.

Gigli je poznati lobista za bošnjačku stvar u Vašingtonu, koji je podržao i usvajanje rezolucije o takozvanom genocidu u Srebrenici.

Foto: twitter.com/printscreen

Post Ričija Toresa na Tviteru

Ovo pismo protiv Srbije objavljeno je u isto vreme dok se Dragan Đilas nalazi u poseti SAD.

Gigli i Sislin su poznati lobisti za bošnjačku stvar u Vašingtonu, koji su sponzorisali usvajanje rezolucije o takozvanom genocidu u Srebrenici.

Članica predstavničkog doma SAD, Jan Šakovski, takođe je dokazani Srbomrzac. Naime, ona je bila jedan od glavnih lobista za bombardovanje Jugoslavije 1999. godine, a navodne zločine Srba nad albanskim stanovništvom upoređivala sa holokaustom.

Foto: printscreen

Pismo Jana Šakovskog

 

Postavlja se pitanje kakva je uloga Dragana Đilasa u pozivima na sankcije Srbiji. Đilas se nalazi u Vašingtonu, i održao je seriju sastanaka sa predstavnicima SAD. Alarme su posebno popalile Đilasove izjave o Kosovu nakon razgovora sa Gabrijelom Eskobarom, zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara, koje, po mnogima ukazuju da je deo opozicije zarad vlasti spreman da trguje i sa najvažnijim srpskim nacionalnim pitanjem.

Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i prave, podelila je danas na svom Tviter nalogu informaciju da je od Džozefa Bajdena zatraženo da zabrani ulazak u SAD Aleksandru Vučiću, pozivajući se na izvršni nalog 14033.

 

 

I Nataša Kandić pružila je punu podršku albanskim lobistima, Mariniki Tepić i Draganu Đilasu!

(Republika/Novosti)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Marinko

06.11.2021 19:14

Dragan Djilas je uspeo da američki senator Riči Tores, glavni albanski lobista u Vašingtonu zatraži od predsednika SAD DŽoa Bajdena da uvede sankcije Srbiji. Djilas radi protiv Srbije.

Odgovori 16 3
Ukic

06.11.2021 21:30

Djilas super pomogao "Srbiji". Sada da ocekujemo i sankcije jer ne zelimo da glasamo Djilasa i drustvo.

Odgovori 17 3
roki

06.11.2021 21:42

Išao je kod sebi ravnih belosvetskih hohštaplera koji za debelu deviznu apanažu i rođenu majku ispljuvati.Našla vreća zakrpu.

Odgovori 19 3
Vojin

06.11.2021 21:58

Ovaj Đilas pokazuje iz dana u dan da može biti još gori

Odgovori 17 3