NAŠE ZEMLJE SU NA PRAVOJ STRANI ISTORIJE! SRBI SU NAROD SA KIČMOM: Sjajna poruka kineskog šefa diplomatije

Autor:

Vesti

28.10.2021

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji rekao je nakon sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem da Kinu i Srbiju veže veliko prijateljstvo.

Republika

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Vang Ji

- Meni je mnogo drago što sam ponovo u poseti lepoj Srbiji. Nas i Srbiju veže veliko prijateljstvo. Milijardu i 400 miliona Kineza znaju da imaju jednog velikog prijatelja u Evropi, a to je Srbija. Prijatelja koji poštuje teritorijalni integritet, i zainteresovan je za saradnju, a to je predsednik Vučić - rekao je Ji.

On ističe da je Srbija zemlja koja ima svoje principe, a da je srpski narod - narod sa kičmom.

- Ponosni smo što imamo tako istinskog i dobrog prijatelja. Pod strateškim vođstvom predsednika Si Đinpinga i predsednika Vučića naše tradicionalno prijateljstvo zrači novu vitalnost.

Kina će nastaviti da poštuje teritorijalni integritet Srbije, i po tim pitanjima će stajati blisko uz srpski narod.

Vang Ji je rekao da je saradnja Srbije i Kine u okviru projekta "Pojas i put" odlična, i da nastavlja da se razvija odličnim tempom.

- Znamo da postoje primedbe sa strane zbog naše duboke saradnje. Ali mi ćemo istrajati. Jel ono što mi radimo nije samo zbog naših interesa, već da bi doprineli miru i stabilnosti, kao i pravdi. Mi smo na ispravnoj strani istorije. Uveren sam da će Kina i Srbija nastaviti da razvijaju strateško partnerstvo - zaključio je Ji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Zoran

28.10.2021 12:23

Dobri su Kinezi. Ja ih volim. Svaka cast na saradnji sa njima! Oni su sila!

Gojko

28.10.2021 15:58

Saradnju Srbije i Kine, podići na još veći nivo, jer to je za obostrni interes, uspesi se nižu i tako treba i da bude i u buduće jer Kina je naš veliki prijatelj što se do sada i pokazalo u mnogim slučajevima.

Mala plava

28.10.2021 19:49

Kada imamo stub onda je lako graditi okosnicu

Gagi

29.10.2021 00:53

Dobrodošlica visokom zvaničniku NR Kine, ministru Vang Jiu.