OVO JE POBEDA NAŠEG NARODA, NAŠEG PREDSEDNIKA VUČIĆA! Oglasio se Goran Rakić: Pokazali smo jedinstvo i slogu!

Autor:

Vesti

17.10.2021

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandidati Srpske liste su na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji pobedili u svih 10 opstina sa srpskom većinom, saopštio je večeras predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Republika

Foto: printscreen/TV Pink

Goran Rakić

Lider Srpske liste Goran Rakić oglasio se večeras nakon izbora na KiM i potvrdio pisanje Informera da je Srpska lista odnela ubedljivu pobedu u Severnoj Mitrovici.

- Pored svih pritisaka na naš narod, na današnjim izborima pokazali smo snagu, jedinstvo i slogu - istakao je Rakić na konferenciji za medije i dodao da je srpski narod na ovim izborima poslušao poziv svoje Srpske liste i svog predsednika Aleksandra Vučića i rekordnom izlaznošću dao podršku da se nastavi borba za ostanak i opstanak na ovim prostorima.

Rakić je zahvalio građanima, pre svega na severu KiM, naročito u Severnoj Mitrovici, gde su, istakao je, ostvareni apsolutno najbolji rezultati do sada.

Kako je dodao, prema preliminarnim podacima u Severnoj Mitrovici Milan Radojević osvojio je više od 10.776 glasova.

- U opštini Gračanica, gde su građani pokazali visok stepen odgovornosti, naša kandidatkinja Ljiljana Šubarić, osvojila je oko četiri puta više glasova od svog protivkandidata - rekao je Rakić i dodao da su to preliminarni podaci.

Rakić je rekao i da je SL posle upada jedinica ROSU na sever KiM razmatrala mogućnost da ne izađu na izbore, ali da su posle konsuultacija sa predsednikom Vučićem odlučili da ipak izađu na izbore u četiri opštine na severu.

On je, odgovarajući na pitanje novinara da li SL želi da uđe u kosovske institucije, rekao da ukoliko u novemnbru ne počnu konsultacije o formiranju ZSO, institucija neće biti.

- Ukoliko ne bude ZSO neće biti ni kosovskih institucija - rekao je on.

Potpredsednik SL Igor Simić dodao je i da se još čekaju rezultati sa juga KiM i za odbornike, kao i da će se možda još obratiti o izborima u toku večeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading