GORE OD LJUBOMORE! Beograd pod rafalnom paljbom iz Zagreba i Prištine, pridružili se i Đilasovi mediji: IZA SVEGA SE KRIJE ZAVIST!

Autor: Republika

Vesti

12.10.2021

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okupljanje svetskih lidera u Beogradu u okviru obeležavanja 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih kost je u grlu zvaničnog Zagreba i Prištine, ali i medija pod kontrolom opozicije, pokazuje istraživanje Republike.

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Predstavnici zemalja Nevrstanih u Beogradu

Da su u Hrvatskoj i na Kosovu, kao i u propagandnim glasilima pod kontrolom opozicije, žargonski rečeno, "izgoreli od ljubomore" zbog organizovanja velikog skupa, svedoče i reakcije koje su pristizale i za vreme i nakon održavanja samita.

Provokacija iz Prištine

Već iz izjave Vjose Osmani, predsednice privremenih institucija u južnoj srpskoj pokrajini, jasno je da Priština sa zavišću gleda na samit koji je okupio više od 100 predstavnika zemalja koje sebe smatraju nesvrstanima.

Republika

Foto: youtube.com/Kallxo.com

Vljosa Osmani

U postu koji je objavila na Fejsbuku, Osmanijeva je po ko zna koji put istoristila priliku da uputi provokacije na račun Beograda, sve pominjući "kolonizatora", "genocid" i "kasapina Miloševića".

- Pod vođstvom kasapina Slobodana Miloševića, Srbija je izazvala nasilni raspad Jugoslavije, uzrokujući genocid, zločine protiv čovečnosti i ratne zločine na Kosovu, u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, kao i flagrantno kršenje osnovnih principa Pokreta nesvrstanih. Kao zemlja kolonizator, sa destabilizujućom politikom, poricanjem genocida počinjenog nad nedužnim civilima i radnjama koje su svakodnevno u sukobu sa naporima za mir i stabilnost u našem regionu, Srbija dokazuje da je to u suprotnosti sa vrednostima na kojima se gradi Pokret nesvrstanih - odvalila je Osmani.

 

 

Da ne mogu da prežale što se geoplotička situacije Srbije drastično promenila od kako je na njenom čelu predsednik Srbije Aleksandar Vučić, svedoči i pisanje zagrebačkog Jutarnjeg lista koji se čak nije ni potrudio da sakrije zavist zbog održavanja velikog događaja u Beogradu.

Tako je ovaj portal objavio sraman tekst pod naslovom "Tito se vjerojatno okreće u grobu", a članak su brže bolje preneli i mediji u BiH - konkretno, portal sarajevo.ba.

Republika

Foto: printscreen

Portal sarajevo.ba preneo tekst Jutarnjeg u kome se napada Srbija i predsednik Srbije Aleksandar Vučić

 

U tekstu se između ostalog konstatuje da "srpski predsednik izigrava Josipa Broza Tita" i dodaje da se "Tito verovatno u grobu okreće zbog prisustva ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova", čime se jasno demonstrira zavist prema Srbiji i njenom predsedniku koji je bez ikakve dileme državnik od formata bez konkurencije u regionu.

Hajka Danasa

Hajci koju su započeli na Kosovu i Hrvatskoj pridružio se i niskotiražni tabloid Danas, propagandno glasilo tajkuna Dragana Đilasa, koji je objavio tekst u kome je pokušao da umanji značaj skupa koji je održan u Beogradu.

Članak pod naslovom "Značaj nesvrstanih opao dok je srpska uloga simbolična" kao glavnu tezu iznosi tvrdnju da skup nema suštinski značaj za položaj Srbije u svetu, što je notorna nebuloza.

Foto: printscreen

Danas umanjuje značaj samita povodom 60. godišnjice osnivanja Pokreta nesvrstanih

 

Jeremić: Dobro je da se Samit održava

Republika

Foto: printskrin

Vuk Jeremić

Da je skup u Beogradu povodom 60. godišnjice osnivanja Pokreta nesvrstanih itekako imao veliki značaj, morao je da prizna i predsednik Narodne stranke i bivši predsednik Generalne skupštine UN.

On je naveo da je dobro što će skup biti zapažen u nekim delovima sveta, ali je u nastavku izjave u stilu klasičnog politikanta naveo da  Srbija „nema spoljnopolitičku orijentaciju, nema koherentnu spoljnu politiku i nema ciljeve spoljne politike".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading