VULIN O GNUSNIM UDARIMA NA VUČIĆA: Ugrožavaju njegove najbliže da bi sam otišao pod pritiskom

Autor:

Vesti

11.10.2021

21:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vulin je gostujući u emisiji Ćirilica govorio o pritiscima i prisluškivanju predsednika Vučića.

Republika

Foto: printscreen/TV Happy

Aleksandar Vulin u emisiji Ćirilica

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je večeras u emisiji "Ćirilica" na TV Happy da je MUP do sada dokazana 1882 ilegalna prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića

-  Aleksandar Vučić je taj koji je dao striktno naređenje da taj mafijaški klan mora nestati. Mi smo dokazali postojanje 1.882 ilegalna prisluškivanja, odnosno zlouprotrebljene mere izdate na legalan način od strane sudova, a da bi se prisluškivali predsednik Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice. Tu se tražila njegova kompromitacija. Ideja je bila da se uhvati neki razgovor njega ili njegove porodice koji će ih kompromitovati.

Na pitanje kakav je to plan bio da se uhapsi Andrej Vučić pored toga što je ranije predsednik gledao i kako mu prebijaju brata, Vulin je odgovorio da žele da vrše pritisak na  njega kako bi otišao.

- Zato što Vučića ne mogu da pobede na izborima oni žele da to urade ucenom da sam ode pod pritiskom ugrožavanja njegovih najbližih. Nijedno od tih lica koje je bilo prisluškivano, a bilo ih je 26 nema protiv sebe podignutu krivičnu prijavu, a kamoli da je osuđivano. Međutim, tretirani su kao kriminalci. 

- Na MUP-u je da prikupi što više dokaza i preda tužiocu. Tužilac je posle vlasnik svih informacija iz istrage, on odlučuje kako će se dalje postupati. Znate kada dođete načelniku policije sa takvim rezultatima on samo može da se zapita što se trošili naše resurse ako nemate slučaj i nikoga za hapšenje, takav policajac ne može da ostane na slučaju - rekao je ministar Vulin.

O slučaju ilegalnih prisluškivanja predsednika svoj uvid je dao i Tomislav Radovanović, načelnik Službe za specijalne istražne metode u Upravi kriminalističke policije. 

- Opasnost ne leži samo u tome što je na meti predsednik, nego i sagovornik kada se javi na telefon vi znate gde je njegova lokacija, a ako ste imali 1882 prisluškivana razgovora predsednika i njegove porodice, u svakom momentu kada se javi on ili njegov sin, oni su znali lokaciju. To je još jedna tehnička stvar sa kojom javnost nije upoznata, a to je dodatna opasnost kojoj je bio izložen. Širi kontekst te afere prsluškivanja je deo jednog hibridnog rata čiji elementi su i tetrorizam, obojene revolucije, sajber napadi, informacioni rat , degradacija društva i uništavanje svih vrednosti. Trenutno se vodi jedan hibridni rat prema državi Srbiji - rekao je Radovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading