BORIS TADIĆ ISMEJAO POLITIKU LIDERA OPOZICIJE: Uđu na RTS, pa ne znaju da izađu

Autor: Republika

Vesti

04.10.2021

06:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rat među protivnicima aktuelne vlasti sve više se razbuktava, nervoza je sve prisutnija, pa se reči ne biraju. Tako je Boris Tadić, lider Socijaldemokratske stranke i bivši predsednik Srbije, ismejao opoziciju i to na Šolakovoj N1 televiziji.

Republika

Foto: ST/Nebojša Mandić, Tanjug/Strahinja Aćimović

U klinču: Boris Tadić i Dragan Đilas

- Da li je ijedna njihova akcija u ovih 10 godina bila uspešna - okruživanje RTS dok je Vučić unutra, upad u RTS, pa ne znaju kako da izađu, pa kucanje na vrata Predsedništva, pa onda su hteli da se tuku sa Vućićem! Sve besmislica do besmislice - rekao je Tadić.

On je besno reagovao i na Dragana Đilasa i njegov, kako ga je nazvao, sporazum o saradnji opozicije:

- Opozicija se bavi temama koje ne interesuju građane! Svi ti sporazumi su zamajavanje građana! U opoziciji niko ne razgovara, samo se šalju pisma medijima! Samim načinom objavljivanja takvih predloga poništava se sama ideja saradnje i pokazuje da je za neke saradnja, u stvari, samo sledbeništvo određenih opozicionih lidera. Pogotovo je neozbiljno što su u ove predloge ubačeni i predlozi kandidata, koalicija i nastupa na izborima, što je pitanje ozbiljnih analiza i razgovora i unutar opozicije i unutar svake pojedinačne stranke.

On je ocenio da je ovakvo tretiranje tog pitanja komična infantilizacija našeg političkog života i svođenje opozicione borbe na tehnike nestranačkih i nepolitičkih apela.

- Borba za vođstvo u opoziciji se vodi medijskom samopromocijom. Sve to već godinama liči na tragikomičnu borbu za mesto kapetana na "Titaniku", a ne na preuzimanje stvarnog i odgovornog liderstva i krajnje je vreme da se opozicija uozbilji - poručio je Tadić.

Sistem rogova u vreći u opoziciji funkcioniše već duže vreme, pa je tako svojevremeno Tadićeva najava da će se kandidovati za predsednika "ukoliko proceni da niko od drugih kandidata neće moći da pobedi Vučića" dočekana uz sprdnju ostalih iz opozicije.

- Ne može svako da upravlja državom. Jedini motiv mog višedecenijskog bavljenja politikom je uvek bio i ostao opšti, a ne lični interes, zapravo politikom sam se uvek bavio na ogromnu štetu ličnog interesa - rekao je Tadić.

Boško nema pojma šta da radi

Koliko je opozicija dezorijentisana, svedoči i predsednik Dveri Boško Obradović, koji je zavapio na druge stranke da se konačno među sobom dogovore o poboljšanju izbornih uslova jer je ostalo samo šest meseci do predsedničkih, parlamentarnih i lokalnih izbora u Srbiji.

On je ocenio da su budući koraci opozicije ili izlazak na izbore i "zajedničko suprotstavljanje vlastima u pokušaju nove izborne krađe" ili novi zajednički izlazak na ulicu.

- Mislim da građanima Srbije dugujemo brz odgovor na ovu dilemu jer je vreme iscurilo i više ga nema za gubljenje. Izađimo i iskreno recimo da idemo na izbore ili izađimo i pozovimo na proteste - naveo je Obradović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Nara

04.10.2021 10:58

Kada DOS i njegova bratija jednom shvate da "oni"moraju da napuste politicku scenu,da se zamene a da stranke ostave na miru....e tada bi imali prodju. Ovako oni misle da nas u jagnjecoj kozi mogu zavarati pa ce narod da pomisli svasta...npr. Tadic nije isao u Srebrenicu a otisao u Bratunac, Djilas nije dozvolio granicu sa nasom pokrajinom,Jeremic nije glupavo postavio pitanje i primi pare za to... ej Tadicu ...sada sa ove daljine vidis koliko ste vi svi bili glupi. Naroda vam.je presudio.

Dera

04.10.2021 12:39

Opozicija se bavi temama koje ne interesuju građane

Rade

04.10.2021 12:40

Krajnje je vreme da se opozicija uozbilji.