Ne davimo Beograd razvalio Đilasa

Autor:

Vesti

01.10.2021

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neposredno pre održavanja konferencije za medije Ne davimo Beograd i Zajedno za Srbiju, koja je tematski najavljivana danima unazad i na kojoj je predstavljen predlog ove grupacije za saradnju opozicije, stranke opozicije okupljene oko SSP Dragana Đilasa i DS uputile su svoj predlog sporazuma o saradnji, sa naznakom da će isti predlog biti upućen i Narodnoj stranci Vuka Jeremića.

Republika

Foto: Tanjug

Dragan Đilas

O tome kako je razumeo saopštenje i dostavljanje medijima dokumenta Stranke slobode i pravde sa ključnom tačkom o međusobnom nenapadanju unutar opozicije, Radomir Lazović kaže da se i dalje nada da će se njihov predlog za saradnju „Put do pobede“ shvatiti kao dobronamerna sugestija u kom pravcu treba zajedno da se ide kako bi pobedili na izborima“.

- Žao nam je što su se stranke okupljene oko Dragana Đilasa odlučile na ovakav krajnje nefer potez, jer znamo da među njima ima pristojnih ljudi koji se ne slažu sa ovakvim načinom odnosa prema političkim partnerima. Suština našeg predloga „Put do pobede“ je upravo to, da možemo da radimo zajedno čak i ako se ne slažemo oko svih detalja, ali za to je neophodni minimum odustajanje upravo od ovih nefer praksi - ističe Lazović za Danas.

Kako dodaje, o suštini predloga NDB i ZZS, programskim kolonama, dogovoru o nenapadanju i postizbornim koalicijama, “mesecima unazad svi su upoznati, a mi to i u javnosti zastupamo”.

- Bilo je već razgovora da se nešto slično usvoji i kao celina, ali to je skrajnuto i ignorisano. Sada kada smo se odlučili da javnosti predstavimo ovo kao model saradnje u celini i pozovemo i ostale organizacije da ga prihvate kako bismo smenili ovaj režim, odjednom su odlučili da se oglase. Iako cele ove nedelje znaju da je naša konferencija za medije zakazana za četvrtak u 10 časova, požurili su da baš u 10 časova pošalju saopštenje medijima. Odjednom im je čak i saradnja sa Tanjugom u redu pa su našli za shodno da se oglase i preko ove Vučićeve agencije. Zamislite nakon dugogodišnjeg ignorisanja opozicije, Tanjug daje prostor neimenovanim izvorima iz SSP-a da objasne šta je problem sa predlogom Ne davimo Beograd - navodi on.

Lazović potom nastavlja:

Da ne govorimo o režimskim medijima koji od svega prave meso za nove napade i na nas i na ostale organizacije u opoziciji. Ovakvo ponašanje nikome ne treba i ja pozivam i apelujem na dobronamernost i razumevanje da nam je neophodan minimum ozbiljnosti.

- U svakom slučaju, ne želimo da odgovaramo i ostajemo pri ideji nenapadanja i uvažavanja svih organizacija u opoziciji. Otvoreni smo da razgovaramo i dalje sa onima sa kojima možemo i koji to žele - zaključuje Radomir Lazović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading