HISTERIJA ZBOG ŠOKANTNOG PRIZNANJA SAŠE JANKOVIĆA: Šolak brani gazde iz stranih ambasada!

Autor: Ana ĐELIĆ

Vesti

16.09.2021

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenom teza pokušavaju da sakriju da se radilo o pokušaju državnog udara, čak i po cenu Vučićevog ubistva.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Saša Janković i Aleksandar Vučić

Tajkunski tabloid Nova juče je klasičnom zamenom teza pokušao da zabašuri šokantno priznanje Saše Jankovića da su mu iz stranih ambasada nudili da uz pomoć ljudi iz SNS sruši Aleksandra Vučića, čak i po cenu ubistva. Bez obzira na činjenicu da se radi o drugoplasiranom na predsedničkim izborima i da je to bio pokušaj državnog udara, Šolakove novine su težište prebacile na navodnu "histeriju tabloida, koji izmišljaju atentat na Vučića".

- Apsolutno mi je bilo ispod časti da uzimam to u razmatranje. To je ružno. Dešavalo mi se i da čujem: "Ako nećeš sa Vučićem, sa kim bi mogao u SNS. U slučaju da Vučiću otkaže srce..." Šta na to čovek može da odgovori - preneli su Jankovićeve reči baš tajkunski mediji, koji sada celu priču relativizuju.

SRUŠENA TAKTIKA

Vladimir Orlić, poslanik Srpske napredne stranke, za Srpski telegraf je izjavio da ovu taktiku spinovanja medija tajkunski tabloidi primenjuju godinama.

- Priznanje Saše Jankovića u potpunosti im ruši kompletnu taktiku podsmevanja i relativizacije svih pretnji upućenih Aleksandru Vučiću. Zato im priznanje iz prve ruke, koje je izgovorio Janković, da strane države ozbiljno vrbuju po Srbiji upravo sa ciljem da Vučiću dođu glave u svakom smislu predstavlja ozbiljan problem. Ne znaju kako da taj problem reše, pa u nervozi istovremeno ispaljuju kontradiktorne tvrdnje - da vlast "potura učešće u zaveri" Jankoviću, ali i da "Janković radi za Vučića zapravo" - rekao je Orlić.

On dalje objašnjava da je dovoljno pročitati, od reči do reči, šta je sam Janković rekao i nikakvi dodatni komentari nisu potrebni.

- Sad se otvara drugo pitanje - zašto tajkunski mediji tako histerično pokušavaju da diskredituju ovu temu i informacije koje je izneo Janković? Koga tako panično štite, pa prave čak i početničke greške u želji da naprave spin? Jankovića ne štite sigurno, a Vučića samo još manje. Ko onda preostaje - ambasadori? Ili oni kojima su ponude da učestvuju u scenariju po kom "Vučiću stane srce" takođe upućivane? Gde su tu tačno njihove gazde, tajkuni iz bivšeg režima, bez čije naredbe se ovakva kampanja sigurno ne pokreće? Ove odgovore duguju javnosti. A ako reše da ih prećute, opet će narodu biti samo još jasnije gde je ko u ovoj priči - navodi Orlić.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

Nalogodavci su rukovodili spolja

Sandra Božić, poslanica SNS, za Srpski telegraf kaže:

- Izjava Saše Jankovića svedoči onome na šta mi iz SNS već duže vreme upozoravamo, a to je da postoji kontinuirana akcija državnog udara kojim se rukovodi i spolja i iznutra. Ovo svedočanstvo, da je rušenje predsednika Vučića strateški izvođeno u našoj zemlji, a da su nalogodavci zadatkom rukovodili spolja, sasvim je sigurno autentična jer postoji niz događaja, gotovo svakodnevnih, koji dokazuju ovu njegovu izjavu. A zlostavljač i lopov Dragan Đilas traži imena ambasadora da bi znao kome tačno da pojača apanažu da zajedno dovrše posao ili pokušava unapred da opravda i zaštiti nalogodavce konstantnih pokušaja udara na Aleksandra Vučića u kojima i sam svakodnevno učestvuje.

PREDSEDNIK NA UDARU

Saša Milovanovuć, direktor Srpskog telegrafa, ocenjuje da ovakvo pisanje može da se tumači i kao neka vrsta pretnje.

- Saša Janković je dobio podršku apela 100 glumaca, reditelja, svih tajkunskih novinara. Interesantno je da su novinari koji su mu tada davali podršku sada njegovi kritičari. Izmišljaju kako smo Jankoviću poturili da je hteo da ubije Vučića, što je notorna laž. Suština je da li su se ti ambasadori radovali zdravstvenom kartonu Aleksandra Vučića. Da li su se radovali, narodski, za visok srčani pritisak ili potencijalni moždani udar? Da, radovali su se tome, to su i priželjkivali jer ovde nemaju svoje ministre, Srbija ima suverenu vlast - rekao je Milovanović i dodao da se radi o klasičnom pokušaju državnog udara.

Da pretnje smrću predsedniku Srbije nisu samo "paranoja režimskih tabloida", potvrdio je i Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova i lider Pokreta socijalista.

- Godinama postoji kontinuitet napada na Aleksandra Vučića, koji nije samo politički već i pokušaj da se on fizički ukloni. Sada vidite da čovek koji je bio njegov direktni protivkandidat otvoreno kaže da su mu ambasadori nekih stranih zemalja savetovali da bude blizu Vučića i da, kada ga srce izda, preuzme vlast. Mladom i zdravom čoveku, kakav je predsednik Vučić, morate mnogo pomoći da ne bude živ i ovakvi navodi jasno ukazuju da je neko i te kako razmišljao da se predsedniku Srbije desi nešto fatalno i tragično - upozorio je ministar Vulin.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

 

Klasičan primer vrbovanja

Božidar Spasić, bivši operativac Državne bezbednosti, kaže da je Jankovićev slučaj primer kako se vrbuje agentura, i to na najvišem nivou.

- A takozvani nezavisni mediji optužuju kako naduvavamo stvari! Kada kažu Jankoviću: "Vidi s kim ćeš iz SNS", oni su već prethodno razgovarali s tim ljudima iz SNS. Tajkunski mediji ne brane Jankovića, već strane. Janković je šutnut, pokušano je sa njim, a verovatno je pronađen drugi igrač u toj igri - kaže Spasić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Перагеније

16.09.2021 20:22

Зорану Ђинђићу није било помоћи, то се сад види.

kiki

16.09.2021 20:37

Eto, neka svima koji su zeleli smrt Vucicu ,stane srce. Da nam Bog otkrije dusmane.