ŠAPIĆ DAO SUD O JANKOVIĆEVOJ IZJAVI KOJA TRESE SRBIJU: Možemo samo da nagađamo kome su još STRANCI NUDILI DA RUŠI VUČIĆA!

Autor: Republika

Vesti

14.09.2021

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Šapić prokomentarisao je izjavu Saše Jankovića koja je izazvala zemljotres na srpskoj političkoj sceni.

Foto: ST/V. LUKIĆ/N. PANČIĆ

Aleksandar Šapić i Saša Janković

Janković je, kao što je Republika već pisala, gostujući na jednoj od tajkunskih televizija otkrio da su mu stranci nudili da sa krticama u SNS ruši predsednika Aleksandra Vučića.

 

Dešavalo mi se i da čujem: Ako nećeš sa Vučićem, sa kim bi mogao u SNS-u. Ako Vučiću slučajno otkaže srce… nešto mu nije ok srce… Šta na to čovek može da odgovori? - doslovce glasi izjava Jankovića koja je ustalasala srpsku političku scenu.

Komentarišući ovu izjavu, Šapić kaže da Jankovićeva izjava potvrđuje da pojedinim zapadnim zemljama nijedna vlast u Srbiji nikada neće biti po volji, ukoliko vodi državu nezavisno i suvereno.

- Sa Sašom Jankovićem, bez obzira na političke različitosti, imam jedan korektan odnos, kakav bi trebalo da je normalan na našoj političkoj sceni, ukoliko smo odgovorini ljudi. Odgovorni ljudi koji vole svoju državu ne šire mržnju među rođenim narodom, pa čak i kad se politički ne slažu - rekao je Šapić i naglasio:

Republika

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

 

- Njih interesuju samo poslušnici koji će sprovoditi i braniti upravo njihovu politiku i njihove interese u Srbiji, a ne srpske. I ovoga puta to nije rekao Vučić ili neki funkcioner SNS, pa da se takozvani "nezavisni mediji" s time sprdaju i podsmevaju, kako obično čine. Ovoga puta to je rekao čovek koji je bio Vučićev najveći konkurent na izborima 2017. godine - upozorio je Šapić.

Prema njegovim rečima, možete Vučića da volite ili ne volite, ali ovo je još jedan u nizu krunskih dokaza da vodi jednu suverenu, nezavisnu i slobodarsku politiku i da je i to jedan od glavnih razloga zašto deo stranaca pokušava na sve načine da ga sruši i ospori.

- To što je predlagano Saši Jankoviću od strane stranih ambasadora, pa je on odbio i odlučio o tome javno da progovori, siguran sam da je nuđeno i mnogim drugima, samo što epilog tih razgovora ne znamo, već možemo samo da predpostavimo - kazao je Šapić uz opasku da Srbija ako želi da bude jedna zdrava i uspešna država mora da nastavi da vodi suverenu i nezavisnu politiku i da o njenoj sudbini odlučuje isključivo srpski narod, a ne strane službe.

- A mi ćemo naše političke različitosti rešavati među sobom, ali nikada na štetu srpske države ili srpskog naroda - poručio je Šapić za Informer.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading