UČITELJICA OSNOVNE ŠKOLE GLAVNI AKTER SKANDALA U PAZARU: Ona je đacima umesto "Bože pravde" puštala bošnjačku himnu! (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

02.09.2021

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učiteljica Adela Karahmetović Melajac glavni je protagonista skandala koji je podigao Srbiju na noge pošto je umesto himne "Bože pravde" u Osnovnoj školi Rifat Burdžović - Tršo u Novom Pazaru đacima puštala himnu sandžačkih Bošnjaka "Ja sin sam tvoj", otkriva Republika.

Republika

Foto: printscreen

Učiteljica Adela Karahmetović Melajac ne poštuje institucije Srbije

Da skandal bude veći, ona je otvoreno nepoštovanje države Srbije i njenih institucija (od kojih prima platu) javno demonstrirala na društvenim mrežama.

 

 

Na mrežama se, podsetimo, pojavio snimak iz učionice pomenute škole na kome se vidi kako deca stoje na času i drže desnu ruku na grudima dokpevaju stihove himne sandžačkih Bošnjaka.

Snimak je u samom Pazaru naišao na mahom pozitivne komentare, dok je u ostatku Srbije uglavnom negativno ocenjen.

 

 

Kako je Republika već pisala, pitanje himne Bože pravde čijim intoniranjem je e počela školska godina u većini škola u Srbiji, dospela je u žižu pažnje javnosti nakon što su mediji pod kontrolom Dragana Đilasa pokušali da je izgrnu ruglu.

Ovim povodom, kao što smo već pisali, oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, poručivši:

Bože pravde je naša himna, bila je to i u vreme Kneževine i Kraljevine Srbije. Ujedinimo se pod našom zastavom i himnom i svi zajedno izborićemo se za sigurnu budućnost Srbije! - napisao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
zora

02.09.2021 19:00

Nadam se da ce doticna ostati bez posla. Ona nista nije naucila o svojoj drzavi pa neznam kako ce nauciti decu.

Odgovori 13 5
Marka

02.09.2021 19:54

Poslati direktno u Avganistan. Tamo neka pišta šta hoće, ako bude mogla.

Odgovori 17 5