ALEKSANDAR VULIN IZRIČIT: Ministar koji bi stavio u popis vojvođansku naciju, odmah da potpiše i ostavku!

Autor:

Vesti

25.08.2021

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vulin reagovao je na podnošenje inicijative da se na popisu najavljenom za 2022. godinu kao posebna nacionalnost klasifikuje "Vojvođanin".

Republika

Foto: MUP Srbije

Aleksandar Vulin izričit o inicijativi za klasifikovanje "Vojvođanina" kao posebne nacionalnosti

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin oštro je reagovao na podnošenje inicijative od strane lidera LSV Nenada Čanka i VP Aleksandra Odžića da se na popisu najavljenom za 2022. godinu kao posebna nacionalnost klasifikuje "Vojvođanin", a tu inicijativu je podržala i Gordana Čomić, ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

- Nove nacije se još od vremena Otomanskog carstva i Austrougarske na Balkanu uvek prave iz srpskog naroda i slabljenje Srba je jedini razlog zašto se pokušava formirati vojvođanska nacija. Da zaista postoji vojvođanski identitet valjda bi se među drugim narodima koji žive u Vojvodini stvorila ideja o vojvođanskoj naciji, koliko bi Mađara, Hrvata, Slovaka, Bošnjaka postalo pripadnik vojvođanske nacije i da li postoji i jedna partija među Mađarima, Hrvatima i svim drugim narodima koji žive u Vojvodini koja za svoj cilj ima formiranje vojvođanske nacije? - rekao je ministar Vulin za Kurir i dodao:

- Autonomaška rukovodstva sve do antibirokratske revolucije pokušavala su da stvore vojvođansku naciju i još više udalje AP Vojvodinu od Srbije čiji je deo. Pokušavali su autonomaši da formiraju i akademiju nauka, da izmišljaju neki vojvođanski identitet ali čak ni oni nisu uspeli da izmisle vojvođanski jezik, a nacija je zajednica jezika. Revizija Drugog svetskog rata je završena ujedinjenjem Nemačke i razbijanjem SFRJ i SSSR, a revizija Prvog svetskog rata bi se završila otcepljenjem Vojvodine i svođenjem Srbije na granice sa Berlinskog kongresa. Ministar u Vladi Srbije koji bi stavio u popis vojvođansku naciju trebalo bi odmah da potpiše i ostavku da nam uštedi vreme koje bi potrošili za njegovu smenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zoran

30.08.2021 21:33

Malo im što su Vojvodinu upropastili gore od najgoreg okupatora, sad bi da unište i nacije koje tu žive. Propali đaci partijske škole u Kumrovcu dokazuju kako ništa ne znaju, sem da 20 godina uporno primaju poslaničku platu. Bruka