DANICA DRAŠKOVIĆ POBEDILA ZORANU MIHAJLOVIĆ! Zadržala mesečna primanja od blizu 7.000 evra! MINISTARKA IMA PORUKU ZA NJU!

Autor: Republika

Vesti

03.07.2021

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danica Drašković, supruga lidera SPO Vuka Drašković, pobedila je u borbi "titana" Zoranu Mihajlović, ministarku rudarstva i energetike, a time i uspela da zadrži mesečna primanja od 771.000 dinara u NIS!

RepublikaFoto: printskrin

Mihajlovićevoj, naime, nije pošlo za rukom da smeni Draškovićevu, ali i Dragutina Matanovića i Dejana Radenkovića iz Odbora direktora NIS, a što je njeno ministarstvo predložilo još pre šest meseci.

Skupština NIS AD je, naime, pre tri dana za članove Odbora direktora te kompanije izabrala 11 lica među kojima su Danica Drašković, Dejan Radenković i Dragutin Matanović.

Ministarka Mihajlović kaže za Kurir da nije pogođena ovim "porazom", ali je imala i poruku za Draškovićevu.

- Moja jedina poruka svim članovima i članici Skupštine NIS koji predstavljaju Srbiju je da vode više računa o interesu svoje zemlje, nego o naknadi koju mesečno primaju. Ministarstvo rudarstva i energetike je tu, pratiće njihov rad i biće im podrška u svim korisnim idejama i predlozima koje budu imali u interesu Srbije. Na sreću, NIS je toliko veliki i značajan sistem da ni jedan pojedinac neće moći da ga upropasti - rekla je Mihajlovićeva.

Podsetimo, Zorana Mihajlović je u decembru prošle godine kazala da je potrebno da "u NIS imamo ljude koji svojim znanjem i iskustvom mogu dati još veći doprinos dobrim rezultatima."

- Sigurni smo da su postojeći članovi i članica radili najbolje što su mogli i da im je interes Srbije bio i jeste iznad same funkcije. Ono što traži ministarstvo je da osvežimo redove koji predstavljaju Srbiju i idemo još brže napred - rekla je tada ministarka.

Draškovićeva joj nije ostala dužna

- U pravu je dugogodišnja nesmenjiva ministarka svega i svačega. Žao mi je što kao član Odbora direktora NIS nisam, kako kaže, dala rezultate verovatno onakve kakve je ona dala šetajući godinama šlemovana, našminkana i stilizovana po tetka modi Vladom Srbije kroz razna ministarstva, stručna za sve, a najviše za obmane. Isto kao i njeni sponzori. Teško mi je to postići i dostići - odbrusila joj Draškovićeva odmah po ovoj izjavi.

Danica Drašković, kao član Odbora direktora u NIS, ima mesečnu naknadu od 771.000 dinara, na ovoj poziciji je u kontinuitetu od 2014, a u organima NIS je ukupno 11 godina.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Boba

03.07.2021 07:52

Dno -dna. Toliko mladih ljudi , stručnjaka nezaposlenih, dok kojekakvim spodobama obezbeđuju mesta u nadzornim odborima, kojima nisu dovoljna samo velika primanja već i mešanje u struku. Katastrofalno.

Odgovori 23 0
Vladeta

03.07.2021 08:31

Pošto je kilometrima odvojeno od članka, neznam da li su ovo komentari u vezi Danice Drašković? Ako jesu, pitao bih, da mi neko objasni, da li Danica pored plate ( kolika god da je) prima INVALIDSKU penziju?

Odgovori 22 0
Mrgud Strašni

04.07.2021 04:32

@Vladeta - Ima Danica platu, penziju i kafić koji je otela od grada beograda u samom centru grada u Zmaj Jovinoj ulici. Kafić od nekih 400 kvadrata. To je nekad pripadalo gradu BG i tu je bila biblioteka.

Odgovori 11 0
Zoran

03.07.2021 08:58

Danica, nije Srpkinja a nije ni srucna, Petrohemija i Azotara ne rade i dugo se prodaju. Takvo lose vodjenje NiSa trazi privremene mere i otkaz menadjmentu a to se ne desava.

Odgovori 19 2