VUČIĆ POVODOM 100 GODINA OD OSNIVANJA KP KINE! Današnji svet treba da vidi ovakvo moćno vođstvo!

Autor: Republika

Vesti

02.07.2021

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ekskluzivnom intervjuu za kineske medije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić iskreno je čestitao Komunističkoj partiji Kine stogodišnjicu postojanja, a govorio je o slavnoj istoriji i velikim dostignućima ove partije i izrazio nadu da će Srbija i Kina nastaviti da zajedno rade na izgradnji boljeg sveta.

RepublikaFoto: Tanjug

- Povodom sto godina od osnivanja Komunističke partije Kine želeo bih da iskreno čestitam generalnom sekretaru Si Đinpingu. Komunistička partija Kine postigla je sjajna i briljantna dostignuća. Mislim da današnji svet treba da vidi moćno vođstvo Komunističke partije Kine – rekao je on.

Vučić je naglasio da je u poređenju sa Kinom od pre sto godina kineski narod danas postigao velika dostignuća pod vođstvom Komunističke partije.

- Danas je Kina jedna od najuticajnijih zemalja na svetu. Brzi ekonomski razvoj je neverovatan. Ovo je rezultat napornog rada kineskog naroda pod vođstvom generalnog sekretara Si Đinpinga. Verujem da će na polju veštačke inteligencije, robotike i visoke tehnologije Kina sigurno postati lider u budućnosti. I verujem da će se i Kina pridržavati principa multilateralizma – rekao je predsednik i dodao:

- Još jednom izražavam čestitke Komunističkoj partiji Kine i kineskom narodu. U isto vreme, kao lider Srpske napredne stranke, takođe zahvaljujem Komunističkoj partiji Kine na održavanju bliske saradnje sa političkom strankom koja je pod mojim rukovodstvom. Od Komunističke partije Kine ima mnogo toga da se nauči. Na putu ka izgradnji bolje budućnosti, takođe ćemo smatrati Komunističku partiju Kine primerom iz kojeg možemo učiti – zaključio je Vučić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Mara

02.07.2021 10:22

Srbija i Kina ce nastaviti da zajedno rade na izgradnji boljeg sveta i usavrsavanju sve saradnje.Zivela Kina.

Mica

02.07.2021 10:23

Kina je danas jedna od najvecih sila sveta i veliko nam je zadovoljstvo da ih imamo kao prijatelje.

Sasa

02.07.2021 10:41

Čestitam prijateljskoj Kini na njenom jubileju ,velika je to narod

Nena

02.07.2021 10:49

Kina i njen narod jesu postigli mnogo i svaka im čast na tome. Sve čestitke predsedniku Si Djipingu i Komunističkoj partiji na izvanredne rezultate. Nadamo se jos boljoj saradnji sa Srbijom,oni su naši iskreni prijatelji.