ŠUKER I DALIĆ SU SLEDBENICI USTAŠA! Srpski političar bez milosti prema Hrvatima zbog grba na dresovima fudbalerima

Autor: Republika

Vesti

30.06.2021

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenjuje kao očekivanu provokaciju činjenicu da je hrvatska reprezentacija na četiri utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu nastupila u dresovima na kojima je bio ustaški grb na kojem je prvo polje bele boje.

RepublikaFoto: Tanjug/D. SENČAR, AP
Šuker i Dalić

- U pitanju je jedan od mnogih dokaza da je temelj Hrvatske ustaštvo i da se hrvatski narod nije suočio sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću. Saopštenje Hrvatskog nogometnog saveza kako se tobože desila nenamjerna greška u crtanju i štampanju hrvatske zastavice sa ustaškim grbom predstavlja providnu laž i vrhunsko licemjerje. Potpuno je jasno da se radilo u namjeri da se ustaški grb promoviše na jednom velikom sportskom takmičenju iz razloga jer su predsednik Nogometnog saveza Hrvatske Davor Šuker, selektor Zlatko Dalić, gotovo svi hrvatski fudbaleri i većina Hrvata sledbenici ustaške ideologije a ustaške zlikovce smatraju borcima za hrvatsku slobodu - kaže Linta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Linta podseća da je Davor Šuker više puta dokazao da je vatreni pristalica ustaškog režima.

- Prvo, kao fudbaler Real Madrida, 1996. godine fotografisao se na grobu poglavnika Ante Pavelića koji je sahranjen u Madridu; drugo, krajem 2010. godine u razgovoru za hrvatski T-portal  izjavio je da je ponosan što je bio na grobu Ante Pavelića; treće, u maju 2014. godine je rekao da će Hrvatska na Svetskom prvenstvu u Brazilu igrati za Josipa Šimunića koji je susprendovan zbog širenja nacionalne i verske mržnje poslije utakmice Hrvatska-Island u novembru 2013. godine u Zagrebu kada je zajedno sa navijačima uzvikivao ustaški pozdrav "Za dom spremni"; četvrto, kao predsednik Nogometnog saveza Hrvatske nikada nije osudio uzvikivanje ustaškog pozdrava "Za dom spremni" i pevanje srbomrzačkih pesama na fudbalskim utakmicama u Hrvatskoj - navodi Linta.

Linta ističe da je za selektora Zlatka Dalića i hrvatske fudbalere jedini idol glavni promoter ustaštva i srbomrzac pjevač Marko Perković Tompson.

- Posle povratka sa Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine  jedino je Tompson imao privilegiju da pravi društvo hrvatskim igračima tokom višečasovne vožnje otvorenim autobusom od zagrebačkog aerodroma do Trga Bana Jelačića.  Fudbaleri Hrvatske sa svojim trenerom pevali su posle svake utakmice, kao i na dočeku, pesme Marka Perkovića Tompsona u kojima se veliča ustaštvo i ustaška ideologija. U pitanju su pesme, “Lijepa li si” koja je uspomena na granice Hrvatske iz vremena NDH; “Bojna Čavoglave” koja počinje sa ustaškim pozdravom "Za dom spremni" i poziva na obračun sa četnicima i srpskom bandom, “Geni kameni” u kojoj je izražava se žalost zbog propasti NDH 1945. godine i brojne druge - navodi Linta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading