KOMANDANT KFOR-A ODBRUSIO KURTIJU! Kuda bez mog odobrenja!?

Autor: Republik

Vesti

27.06.2021

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komandant Kfora na Kosovu i Metohiji general-major Franko Federiči izjavio je da "vojnici" tzv. KBS-a mogu da odu na sever Kosova i Metohije tek pošto od njega za to dobiju dozvolu.

RepublikaFoto: printskrin

- Pre bilo kakvog raspoređivanja na severnom delu Kosova (i Metohije), (KBS mora da ima moje odobrenje, u skladu sa prethodnim sporazumom sa kosovskim "institucijama", za koji NATO očekuje da nastavi da sprovodi - istakao je Federiči.

Federiči je u inetrvjuu za Kljan Kosova istakao i da NATO dosledno podržava razvoj tzv. KBS-a u okviru njihovog prvobitnog "mandata", u svrhu civilne zaštite.

On je ponovio da NATO očekuje nastavak poštovanja sporazuma koji su tzv. kosovske "institucije" potpisale sa Severnoatlantskom alijansom po ovom pitanju.

On kaže da je situacija na Kosovu i Metohiji stabilna.

- I dalje smo u potpunosti usredsređeni na svakodnevnu primenu mandata misije Kfor na osnovu Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, kako bismo osigurali bezbedno okruženje i slobodu kretanja na dobrobit svih zajednica na Kosovu i Metohiji - kaže Federiči.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading