ŠTA JE REKAO VUČIĆ, A ŠTA PREDSTAVNICI OPOZICIJE? Dačić se oglasio nakon sastanka: Svi su istakli potrebu da zaštitimo državne interese!

Autor:

Vesti

21.06.2021

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavnicima vanparlamentarne opozicije predstavio izveštaj o dijalogu sa Prištinom, sve dileme i probleme aktuelnog toka dijaloga i sve pritiske sa kojima se Srbija suočava.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić i Ivica Dačić

Dačić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je ovo bio jedinstven i možda prvi sastanak te vrste u poslednjih više godina imajući u vidu da su Vučić i predstavnici stranaka još na prvom sastanku govorili o potrebi da o državnim pitanjima komuniciraju i vlast i opozicija.

On je dodao da su učesnici pozdravili takvu vrstu političkog delovanja.


- Svi su istakli potrebu da uložimo političke napore i da odbranimo i zaštitimo nacionalne i državne interese - naveo je Dačić.

Kaže da su i on i Vučić iskazali zadovoljstvo atmosferom i stavovima stranaka koje su učestvovale, navodeći da je tu bilo prisutno sedam stranaka opozicije.

- Sastanak je pokazao visok stepen državnog jedinstva oko najvažnijeg pitanja, a to je pitanje KiM - rekao je Dačić.

Najavio je za sutra sednicu Skupštine Srbije na kojoj će se obratiti Vučić, te dodao da će se nakon rasprave poslanici izjasniti o izveštaju Kancelarije za KiM i toku dijaloga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading