VUČIĆ ŠTO OBEĆA, TO I ISPUNI! Bugarski predsednik nahvalio srpskog kolegu!

Autor: Republika

Vesti

23.05.2021

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Bugarske Rumen Radev izjavio je danas, posle susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Dimitrovgradu, da Bugarska gradi zajednički evropski put sa Srbijom i istakao da predsednik Vučić ispuni sve što obeća kada je reč o onome što je dogovoreno i pravima bugarske nacionalne manjine u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

- Već godinama sa Vučićem imamo uzajamno delovanje, imamo otvorenost i razmatranje svakakvih pitanja, jasnu viziju kako da pospešimo saradnju i postignemo još veće uspehe, kako da zajedno nacrtamo naš zajednički evropski put - rekao je Radev u obraćanju medijima nakon sastanaka.

Zahvalio je na pozivu i toplom gostoprimstvu i podsetio da je pre tri godine održan prvi put sastanak dvojice predsednika zajedno sa bugarskom nacionalnom manjinom u Srbiji.

- To je bio susret bez presedana. To pokazuje jedno prijateljstvo, dobrosusedske odnose i odlučujuće delovanje po pitanju naša dva naroda - ocenio je Radev.

Rekao je da će danas biti otkriven spomenik Ćirilu i Metodiju, za koji je pre tri godine postavljen kamen temeljac, kao i da će taj spomenik duhovno povezati dva naroda.

- Ne samo da danas zavaljujući Ćirilu i Metodiju delimo zajednički duhovni prostor već pišemo i jednu istu azbuku. To pokazuje istorijsku bliskost, ali i ocrtava i naš zajednički put za naše ambicije. Idemo ka daljem prijateljstvu - rekao je Radev.

- Hvala predsedniče Vučiću, jer sve svoje obaveze koje preuzmete na sebe to i ispunite - poručio je predsednik Bugarske.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Zeljko

23.05.2021 12:22

Vučić ispunjava sva obećanja, zato Srbi masovno i glasaju za njega.

lak

23.05.2021 12:23

Vucic svaki put izgovori istinu i ispuni svako obecanje.

Ivana

23.05.2021 15:56

Aleksandar Vučić sve što je obećao to je uradio. Aleksandar Vučić je zaista jako pošten čovek, hvala našem predsedniku Vučiću na svemu što radi za našu državu i njene građane.

Dragan

24.05.2021 01:28

Бугарска национална мањина у Србији има сва права.