HRVATI IPAK PRIZNALI: Vučić skupom modernizacijom od Srbije stvara najmoćniju vojnu silu u regionu!

Autor:

Vesti

08.05.2021

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski "Jutarnji list" piše da predsednik Srbije Aleksandar Vučić stvara najmoćniju vojnu silu u regionu.

RepublikaFoto: Tanjug/T. Radovanović

- U poslednje se vreme sve češće, u regionu, postavlja se pitanje – zašto se Srbija ubrzano naoružava i može li se govoriti o novoj militarizaciji najveće postjugoslavonske države koja je bila pokretač ili upletena u sve ratove u 90-ima na ovom području. Aleksandar Vučić povećao je proračunsko izdvajanje za odbranu za čak 44 posto, odnosno srpski porezni obveznici žrtvovaće za Vučićeve "vojne planove" nešto manje od 1,3 milijarde evra (što je najveći vojni proračun u regionu), a trećina toga ide na modernizaciju vojske i kupovanju novog naoružanja, što bi značilo da bi Srbija, ako se sve ostvari, imala najjaču vojsku u regionu. Svi se pitaju ili radi ili to da širi paniku, što za svoj, što za tuđi (ruski!?) račun - piše ovaj hrvatski medij.

Takođe, navode da Srbija dobija "vojne poklone" od Rusije i Belorusije, i da nije čudno što je bila upletena u nedavne ratove, i da Slovenija, Hrvatska BiH i tzv. Kosovo sa određenom "zebnjom" gledaju na planove predsednika Srbije, koji kako kažu utiču na stabilnost u regionu.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Vojska Srbije

Hrvatski portal, Dnevno.hr navodi da je situacija u vojsci Hrvatske zabrinjavajuća.

Oni pišu da Aleksandar Vučić zna šta radi i dobro zna zašto naoružava Srbiju. Smatraju da se time dovodi u pitanju teritorijalni integritet Hrvatske.

- I dok se hrvatski državni vrh pokušava prikazati najvećim zagovornikom proširenja Evropske unije na susedstvo, konkretno Srbiju, deo vlasti iz tog istog “komšiluka” otvoreno dovodi u pitanje teritorijalni integritet Hrvatske - piše ovaj hrvatski medij.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Ivana

08.05.2021 19:20

Hrvati moraju da priznaju zločine koji su počinili na ovim prostorima. Hvala našem predsedniku koji zaista radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države. Srbija se danas cela razvija i gradi.

Mirka

08.05.2021 21:36

Hrvati pa dokle vise ljubomore?! Dokle?

Jovana

08.05.2021 21:55

Sve se vidi. Jasno je i komsijama.

Branko N

09.05.2021 05:03

Da smo imali ovako opremlčjenu vojsku 1999. godine, situacija bi bila sasvim drugačija.