Ministar Vulin: Marihuana u Srbiji, dok je Vučić njen predsednik, neće biti legalizovana

Autor: Republika

Vesti

04.05.2021

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da u Srbiji, dok je Aleksandar Vučić njen predsednik, marihuana neće biti legalizovana i da će biti uhapšeni svi oni koji se bave narkoticima pa i sa jednim džointom.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Aleksandar Vulin

Ministar je objasnio da Komisija za narkotike Ujedinjenih nacija marihuanu nije skinula sa liste narkotika, već da ju je samo prebacila iz jedne kategorije u drugu i da je i dalje na listi opojnih droga

- Ne verujem u podelu na lake i teške droge. Ja verujem u stepenice kada su narkotici u pitanju - kreneš od marihuane završiš na igli. Uvek ću u parlamentu ako se to postavi kao tema glasati protiv legalizacije marihuane - rekao je ministar Vulin za TV „Pink“. 

 

Govoreći o rezultatima rada pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, naglasio je da je zadovoljan i ponosan na rezultate koji su ostvareni u borbi protiv organizovanog kriminala i mafije i dodao da se policija jednakom snagom bori i protiv uličnog kriminala. 

Ministar je ponovio da uspeh načelnika policijskih uprava meri po tome koliko su narko dilera, džeparoša, nasilnika sklonili sa ulica i koliko su ulice gradova u Srbiji bezbedne. 

Prema njegovim rečima, Ministarstvo sprovodi akciju vraćanja policajaca pozornika na ulice, najpre u većim, a potom i u manjim gradovima, koji će biti tu za građane, koji će biti njihov servis, koga će svaki stanovnik bloka kojim patrolira znati i koji će znati sve svoje sugrađane i njihove probleme.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Andra

12.08.2021 20:19

Vratite i policajce na ulazima u osnovne skole, srednje skole i na fakultete. Da vrse legitimaciju onih koji ulaze unutra i da mogu uci jedino ako su unapred najavljeni i u vezi sa nekim od nastavnog osoblja. Obezbedjenje splavova i slicnih objekata da se radi preko ovlascenih, zakonom regulisanih firmi za te delatnosti u kojima mogu da rade jedino policajci u penziji ili skolovani policajci, a nikako navijaci, bivsi sportisti, razni snagatori ili za takav posao neskolovane osobe.