GAŠIĆ I BIA PRESAVILI TABAK: Krivična prijava protiv Dumanovića

Autor: Republika

Vesti

20.04.2021

15:09

Bezbednosno informativna agencija (BIA) podnela je krivičnu prijavu protiv Milana Dumanovića, bivšeg operativca Uprave kriminalističke policije (UKP) zbog izazivanja panike.

youtube.com/printscreen
Milan Dumanović

Prema raspoloživim podacima, krivična prijava podneta je i zbog iznošenja laži u emisiji Utisak nedelje da novac od droge dele Srpska napredna stranka i BIA.

- Bezbednosno-informativna agencija podnela je danas Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv Milana Dumanovića, zbog postojanja sumnje da je prijavljeni počinio krivično delo Izazivanje panike i nereda iz člana 343. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srbije - navodi se i dodaje:

- Imenovani je dana 18. aprila 2021. godine gostujući u emisiji "Utisak nedelje" autora Olje Bećković, koja je javno emitovana na televiziji "NOVA S" u periodu od 21:00 časova do 23:00 časova, u više navrata iznosio tvrdnje koje se odnose na Bezbednosno-informativnu agenciju, ponavljajući više puta rečenicu "novac od droge dele SNS i BIA". Navodi Dumanovića predstavljaju pokušaj širenja panike kod građana, plasiranjem dezinformacija, a u cilju slabljenja integriteta i autoriteta nacionalne službe bezbednosti. Takođe, time je značajno omeo sprovođenje mera BIA na zaštiti bezbednosti Republike Srbije od trenutno izraženih pretnji, posebno organizovanog kriminala, stvaranjem nezadovoljstva, revolta i neodobravanja prema BIA, čime se ujedno slabi poverenje i podrška građana tim merama.

Uporedo sa pomenutom krivičnom prijavom, direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić podneo je lično krivičnu prijavu protiv pomenutog Dumanovića, a zbog uvreda izrečenih na njegov račun.

 

 

Komentari (16)

Loading
Milan

20.04.2021 16:14

I treba. Ne moze vise da se lupeta svasta po televiziji sto ugrozava bezbednost.

Milica

20.04.2021 16:55

E sad neka dokaze,sve ono sto je juce tvrdio i ja bih ga tuzila

Milana

20.04.2021 19:25

Ovo su dosta krupne reči za koje nema dokaza. Širenje panike treba da bude kažnjivo.