VAŽNO IM JE SAMO DA PLJUNU NA SVOJU DRŽAVU! Sramno - Đilas i SSP brane Šiptare od Srba!

Autor: T. B.

Vesti

20.04.2021

06:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hapšenje novinarke Tamare Grujić, koju su prištinske vlasti satima držale i saslušavale, iskoristila je Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa da napadne Srbiju i stane u zaštitu Šiptara.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

Naime, Grujićeva je snimala svoju emisiju "Sa Tamarom u akciji", što je za prištinsku policiju bilo dovoljno da je privedu i maltretiraju.

Istovremeno, Đilasovoj partiji to je bilo dovoljno da na sva usta zakukaju što se Srbija oglasila i osudila iživljavanje Prištine, tvrdeći da Grujićeva nije ni privođena.

Đilasovoj partiji nije bilo dovoljno ni to što je Grujićeva potvrdila da je satima bila u policiji, kao i da je, pored nje, privedena ekipa koja realizuje snimanje emisije.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Tamara Grujić

SSP PROTIV SRBA

U saopštenju Đilasove partije ocenjeno je kao sramotno postupanje Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koja je, kako tvrde iz SSP, "objavila lažnu vest da je novinarka Tamara Grujić uhapšena od prištinskih vlasti, o tome obavestila međunarodnu zajednicu, a zatim i pozvala sva novinarska udruženja da osude to hapšenje".

Petković: Godinama Đilas i njegovi saradnici izmišljaju lažne vesti i lažne afere

- Kancelarija za Kosovo i Metohiju, nažalost, već dugi niz godina ne služi svojoj nameni poboljšanja uslova života za Srbe na Kosovu i Metohiji i pomirenju između srpskog i albanskog naroda, već zarad političkih ciljeva Srpske napredne stranke dodatno unosi podele između Srba i Albanaca, ali i između Srba, deleći ih na politički podobne i nepodobne - na taj način čineći položaj Srba na Kosovu i Metohiji još težim - poručili su iz Đilasove stranke.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Petar Petković

Član Glavnog odbora SNS i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković poručio je da je sramota što je Dragan Đilas preko svoje Stranke slobode i pravde spreman i da zloupotrebi bezbednost novinara samo da bi se obračunao s Vladom Srbije i onima koji mu smetaju.

- Zato, ukoliko Đilas ne veruje svojoj državi, neka pogleda prištinske naslovne strane i izveštaje kosovske policije pošto njima više veruje - poručio je Petković.

AUTOPROJEKCIJA

Dodao je da to što ga optužuje za lažnu vest verovatno polazi od sebe.

- Godinama on (Dragan Đilas) i njegovi najbliži saradnici izmišljaju lažne vesti i lažne afere - ističe Petković.

Prema njegovim rečima, saopštenje Đilasove stranke nije namenjeno građanima Srbije.

- Ono je mig kojim se SSP preporučuje delu međunarodne zajednice, kao snaga koja bi oko Kosova i Metohije imala "mekši" pristup. Koja bi bila spremna da ćuti i bude više "ponizna", kako je to nedavno zahtevao jedan međunarodni zvaničnik. Da zataška i proguta iživljavanje nad Srbima i uvek u njima vidi jedinog krivca. Jedno je sigurno, a to je da, dok je Aleksandar Vučić na čelu Srbije, film o "poniznoj" Srbiji neće gledati, a o njenoj budućnosti, kao i sadašnjosti, neće se pitati ni Đilas ni stranci, već narod Srbije - istakao je Petković.

Napad na Srbiju po svaku cenu

Politikolog Jelena Vukoičić ocenjuje da Đilas i njegova stranka na svaki mogući način pokušavaju da napadnu vlast u Srbiji.

- Oni pokušavaju Vladu Srbije da optuže za nekakve lažne informacije, navode, vesti, jednostavno kritikuju sve što vlast uradi. Oni iz dana u dan prate dešavanja u Srbiji i koriste sve što mogu da neosnovano optuže sve što ima veze sa vlašću u Srbiji. To je jednostavno njihova politička taktika, da budu na strani svakog ko je protiv Srbije, pa makar to bili i Šiptari - rekla je Vukoičićeva.

HRONOLOGIJA

pripadnici kosovske policije u Vučitrnu priveli novinarku Tamaru Grujić
pored nje, privedeno još osmoro državljana Srbije
novinarka Tamara Grujić potvrdila da su ona i njena ekipa privedeni
saslušavanje trajalo tri sata

Grujićeva i ekipa pušteni nakon intervencije direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (46)

Loading
nikola

20.04.2021 07:35

Đilasu i Mariniki je posao da pljuju po svojoj državi , jer tu im leže najveće pare, za to su dobro plaćeni od srbomrzaca, da i oni budu srbomrzci.

Rada

20.04.2021 08:24

Opozicija na čelu sa Đilasom svakim danom pokazuje novo dno dna svog ponašanja i ophođenja prema svemu oko sebe.

Ivana

20.04.2021 08:33

Da li jos iko veruje lopovu Djilasu, ja iskreno cisto sumnjam.

Vuk

20.04.2021 08:45

Đilas i SSP su izdajnici svoga roda i svoga naroda.