(VIDEO) OVO JE POSLEDNJI ZABRANJENI MILOŠEVIĆEV INTERVJU: Rekao da se ne plaši Haga! Pričao o Arkanu i Dafini i Jezdi

Autor: Republika

Vesti

01.04.2021

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva meseca od uspostavljanja petooktobarske vlasti u Srbiji Milošević je u intervjuu koji je godinama kasnije objavljen, govorio kako se ne plaši izručenja u Hag.

Slobodan Milošević

U zabranjenom intervjuu koji je dao 12. decembra 2000. godine za tada popularnu televiziju Palma, Milošević je govorio dešavanjima tokom devedesetih kada je bio na vlasti, kao i o njegovoj ulozi u tim događajima. Takođe, govorio je o porodici, radnom okruženju, pretnjama hapšenjem, Arkanu...

To je bilo njegovo poslednje pravo obraćanje javnosti pre nego što je uhapšen. Ipak, razgovor tada već bivšeg predsednika sa novinarom Mikijem Vujovićem bio je zabranjen i svetlost dana je ugledao tek pre nekoliko godina. 

Vujović: "Imate li razloga da se bojite?"

Milošević: "To vam je već pitanje bolje. Nemam nikakvog. Mogu mirno da spavam i savest mi je potpuno čista".

Željko Ražnatović Arkan

O Arkanovom ubistvu

Za Arkana je Milošević mislio da je patriota, zbog čega je, kako je verovao, bio ubijen.

- Ubijen je Arkan jer su znali, pošto je patriota, da nikad ne bi prihvatio da sudeluje (misli na 5. oktobar, prim. aut.). Naprotiv, usprotivio bi se događajima koji su usledili. Ja samo tako mogu da objasnim to i ubistva još nekolicine ljudi - pričao je Milošević.

Deda Avram nije napravio program za preporod

Vujović: Gospodin Dragoslav Avramović je stekao popularnost u narodu, superdeka, čuven zbog tog antiinflacionog programa. Ja vas molim da mi kažete punu istinu ko je tvorac tog programa.

Milošević: "Pa vidite kako... Mi smo krajem 1993. napravili jedan veliki tim ekonomista. Na čelu tog tima bio je Nikola Stanić, koji je svojevremeno bio i ministar poljoprivrede i ministar finansija. On je u decembru 1993, pred samu promociju tog programa, došao kod mene i rekao mi: 'Imamo ovde jednog dobrog stručnjaka za finansije Dragog Avramovića, koji će dobro propagirati ovaj program, da ga stavimo za predsednika saveta projekta'. Ja sam to prihvatio. Meni je Dragi Avramović bio jedan simpatičan čovek i on je vrlo elokventno taj program branio, ali on nikad taj program nije napravio. Taj program je napravila grupa od sedamdesetak ekonomista, koju je vodio Nikola Stanić".

Dafina i Jezda su šarlatani

Sloba je oštro govorio i o piramidalnim bankarima Jezdimiru Vasiljeviću i Dafini Milanović, nazivajući ih "gg bankarima".

- Kako je neko zamišljao da u uslovima sankcija mogu da se kupuju tovari nafte i drugih strateških proizvoda, bez novca koji treba da napusti zemlju da bi se izvršila plaćanja kroz vrlo ograničene bankarske kanale kojima je naša država raspolagala. Međutim, sve te transakcije su veoma formalne i vidljive. O besmislicama takve vrste je moguće govoriti kao kad bi direktor neke banke sad mogao lepo da otvori svoj trezor, pokupi novac i ode. Mislim, direktor ozbiljne banke, ne one "gg banke", koje su osnivane protiv naše volje i za koje smo svojevremeno govorili i tražili da se objavi da država ne garantuje za uloge u tim bankama - navodi Milošević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading