KONAČNO SLOBODNA! Branka Milić posle dve i po godine napustila Ambasadu Srbije u Podgorici! EVO GDE JE PRVO OTIŠLA!

Autor: Republika

Vesti

13.03.2021

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović rekao je da je Branka Milić napustila zgradu ambasade Republike Srbije u Crnoj Gori i da je konačno slobodna.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Branka Milić

Branka je otišla da zapali sveću blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju.

Ambasador Božović je rekao da se nada da će ova radosna vest o Brankinoj slobodi biti uvod u radosnu vest o slobodi Nikšića.

- Sutra će se radovati duše svih naših predaka, radovaće se duša našeg blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija - rekao je Božović i dodao da se nada da će sutra u Nikšiću biti praznik slobode i demokratije.

Ambasador Srbije u Crnoj Gori je istakao da se zbog bratskih odnosa Srbije u Crne Gore mora povući odluka o njegovom proterivanju.

Božović je razočarano rekao da ne prepoznaje novog Miodraga Daka Davidovića.

Branka Milić, jedna od osoba optuženih u Crnoj Gori za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u toj zemlji 2016. godine.

Milić je naime tokom suđenja u Višem sudu, novembra 2018. godine nezadovoljna tretmanom sudskog veća, napustila sudnicu i "pobegla" u Ambasadu Srbije u Podgorici. Time je izbegla dalji pritvor.

Prethodno je godinu dana bila u zatvorskom pritvoru (oktobar 2016. - oktobar 2017. ) zbog čega je štrajkovala glađu. Nakon toga je pokojni mitropolit SPC Amfilohije, garantovao za nju, pa je puštena i smeštena u manastiru u mestu Bioča nadomak Podgorice.

Ona je napre bila osuđena na tri godine zatvora, ali je odlukom Apelacionog suda od februara ove godine, kazna ukinuta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading