VUČEVIĆ NA KINESKOM FESTIVALU SVETLA: Naše prijateljstvo je čelično i najveća količina vakcina iz Kine je stigla u našu zemlju!

Autor: Republika

Vesti

11.02.2021

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je Kineskom festivalu svetla, koji se u Srbiji održava po treći put.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miloš Vučević

Uz predstavljanje kineskih lampiona u našoj zemlji, simbolično je proslavljena kineska Nova godina. Građani će u novosadskom Limanskom parku Kineski festival svetla moći da posete od 11. do 25. februara, kao i u Beogradu na Sava Promenadi. Ulaz za posetioce festivala u oba grada je besplatan, a lampioni će biti upaljeni svakog dana u 17 časova.

- I na ovaj način manifestujemo prijateljstvo dve države i dva naroda. Kada pogledamo šta nas je zadesilo od prošle godine, vidi se da se radi o čeličnom prijateljstvu, jer pravi prijatelj se vidi u nevolji, u teškim vremenima. Najveća količina vakcina je u našu zemlju stigla iz Kine, i neizmerno smo im zahvalni na svoj pomoći. Trudićemo se da budemo aktivni partneri u njihovom velikom projektu ''Jedan put, jedan pojas''. Čestitamo našim prijateljima Novu godinu. Po kineskom tradicionalnom kalendaru, 2021. je posvećena biku koji simbolizuje odanost, lojalnost i kreativnost, i verujem da ćemo u ovoj godini pobediti epidemiju i da će ljudi koji su bili vredni i radni doći do izražaja – istakao je gradonačelnik Vučević i pozvao Novosađane, da poštujući mere, uživaju u Festivalu svetla u Limanskom parku.

RepublikaFoto: Grad Novi Sad
Trkulja i Vučević

Inicijator i osnivač Festivala je umetnik Slobodan Trkulja, koji već duže vreme uživa veliku popularnost u Kini i radi na kulturnoj razmeni između dve zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP

- Ove godine nema zvaničnog otvaranja, samo ćemo uključiti lampione i poželeti kineskom narodu srećnu Novu godinu. Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije, Gradu Novom Sadu i Gradu Beogradu na podršci koju pružaju našem festivalu. Ovako mi pokazujemo našim prijateljima koliko ih volimo i cenimo – rekao je Trkulja.

RepublikaFoto: Grad Novi Sad

Svetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona iz Zigonga. Njihove instalacije uvode u čudesni svet mašte i svetla, koji je podjednako zanimljiv i najmlađima i starijima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading