CRNO MU SE PIŠE! Tramp nakon izbora obavio telefonski razgovor zbog kojeg će NADRLJATI

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.02.2021

06:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbor za izbore američke savezne države Džordžija zvanično je pokrenuo istragu o telefonskom razgovoru bivšeg predsednika Donalda Trampa u kojem je vršio pritisak na zvaničike da preokrenu rezultate izbora, na kojima je pobedio njegov protivkandidat Džozef Bajden.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Istraga je pokrenuta nakon što je u profesor prava u ponedeljak podneo zvaničnu žalbu optužujući Trampa da je prekršio zakon.

To je prva zvanična istraga o telefonskim razgovorima u kojima je Tramp tražio pomoć od visokih zvanicnika Džordžije u pokušaju da preokrene rezultate izbora, prenosi Ej-Bi-Si njuz.

Volter Džons, portparol državnog sekretara Džordžije Breda Rafenspergera, potvrdio je da je istraga pokrenuta.

- Primili smo žalbu i ponašamo se onako kako bismo se ponašali u bilo kom takvom slučaju. Za dalji pravni postupak nadležan je državni tužilac - rekao je Džons.

 

Rafensperger, najviši republikanski izborni zvaničnik Džordžije, izjavio je početkom januara "da je pod pritiskom Bele kuće" i u suprotnosti sa sopstvenim opredeljenjem prihvatio telefonski poziv Donalda Trampa, u kojem je predsednik "tražio poništavanje svog izbornog poraza" u toj američkoj saveznoj državi.

Tramp je od Rafenspergera tražio da izborni zvaničnici "pronađu" dovoljno glasova kako bi poništili Bajdenovu pobedu u toj državi.

To je jedan od najmanje tri telefonska poziva, održana tokom mesec dana od početka decembra do početka januara, u kojem je Tramp tražio pomoć od visokih zvaničnika Džordžije pokušaju da preokrene izbore, da bi svaki put bio odbijen.

Tramp je izgubio od Bajdena u Džordžiji sa 11.779 glasova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading