Mihajlovićeva prokomentarisla SRAMNU karikaturu u NIN-u: Neprimereno, uvredljivo i poražavajuće za celo društvo

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

22.01.2021

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović ocenila je danas karikaturu u nedeljniku NIN kao krajnje neprimerenu i uvredljivu, ali i poražavajuću za celo društvo.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Zorana Mihajlović

- Pitam se u kom trenutku prestanemo da budemo ljudska bića koja imaju empatiju i brigu za drugog i počnemo da koristimo baš svaki povod, pa i onaj najteži i najbolniji za žrtve, da od toga pravimo humor? Ne da nije smešno, već je korišćenje teške situacije kroz koju devojke svih ovih dana prolaze za svaku osudu - navela je Mihajlovićeva u saopštenju za javnost.

Ona je istakla da se žrtvama nasilja mora pružiti podrška, i to svi kao društvo.



- Ovde imamo situaciju da se zarad kritika na račun vlasti zloupotrebljavaju žrtve silovanja. Kome je to prihvatljivo i normalno? Koristiti slobodu izražavanja za podsmeh i ruganje žrtvama, za govor mržnje i gnusne insinuacije je neprimereno, uvredljivo i poražavajuće za celo društvo. Kada je reč o ovakvim stvarima, nema mesta za politiku, ostavite je po strani, poštujte i ne ismevajte žrtve - poručila je Mihajlovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading