(VIDEO) SEDNICA U PALATI SRBIJA! PREDSEDNIK VUČIĆ NAJAVIO: Stiže 250.000 Sputnjik V vakcina, USKORO 800.000 doza Astrazeneka!

Autor: Novosti, Republika!

Vesti

19.01.2021

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predsedavaće sednicoe državnog vrha i Operativnog tima za vakcinaciju.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

- Danas imamo jedan od najvažnijih sastanak za budućnost i život Srbije. Treba da donosemo odluke o vakcinaciji i opstanku u napretku zemlje i naših građana. Vakcinacija je od presudnog značaja za Srbiju i bez nje nikada nećemo pobediti koronu. Ne samo da u zdravstenom i medicinskom smislu već ćemo i u ekonomskom smislu zemlju dovesti do ivice propasti - rekao je predsednik.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović

On se zahvalio svima koji su davali sve od sebe tokom pandemije da pomognu građanima i da se izborimo s teškom bolešću. Zahvalio se i penzionerima koji su, kako kaže, trpeli i bili najizloženiji udaru bolesti, ali i mladim ljudima.

 

 

On je podsetio da je Srbija ne malim delom učestvovala u poršci za pravljenje leka za izlazak iz teške krize.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

- EU će verujem razumeti potrebe i nas sa zapadnog Balkana i da ćemo uskoro dobiti vakcine. Danas ili sutra treba da dobijemo 250.000 doza Sputnjik Ve vakcina. Sa Poljskom treba da sklopimo trilateralni ugovor, da preko Varšave dobijemo 800.000 Astrazeneka vakcina. To bi bila 4. vakcina u Srbiji - rekao je Vučić. 

Kako je dodao danas počinje masovno vakcinisanje sa kineskom Sinofarmovom vakcinom, koja je pokazala najmanje kontraindikacija.

- Važno je da pokušamo da što pre sve ljude vakcinišemo - od policajaca, prosvetnih radnika. Bilo bi važno da u što većoj meri i što pre budu vakcinisani - rekao je predsednik Srbije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
lak

19.01.2021 09:13

Lepe vesti za sve gradjane.

Mily

19.01.2021 09:25

Vakcinacija gradjana koja nam predstoji u narednom periodu jedini je nacin da se u potpunosti zastitimo od korona virusa i mislim da je narod toga svestan, nakon toliko izgubljenih zivota i meseci agonije.

wef

19.01.2021 09:57

Srbija nabavljajos veci broj vakcine

Dejo

19.01.2021 11:02

Po meni sve su vakcine iste nije bitno koja je koja bitno je samo da deluje.