(FOTO) Stefanović se sastao sa Bocan Harčenkom: Ruska Federacija nastavlja da podržava Srbiju po pitanju KiM!

Autor: Republika

Vesti

09.11.2020

14:40

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Republike Srbije dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

mod.gov.rs
Sastanak Nebojše Stefanovića i Bocan Harčenka

Ministar Stefanović zahvalio se na stalnoj podršci koju Rusija pruža očuvanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije. On je izrazio i iskrenu zahvalnost za upućenu medicinsku pomoć iz Ruske Federacije radi sprečavanja daljeg širenja i suzbijanja KOVID-19.

Stefanović je ocenio da će vojnotehnička pomoć Ruske Federacije Vojsci Srbije doprineti jačanju njene operativne sposobnosti i zahvalio se na obuci i školovanju pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u Ruskoj Federaciji.


Ministar Stefanović je istakao da u narednom periodu strateški cilj Republike Srbije predstavlja modernizacija i opremanje Vojske Srbije.

 

 

 


Ambasador Bocan-Harčenko poželeo je ministru Stefanoviću uspeh na novoj dužnosti i uručio mu pismo sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaja Patruševa, kojim se zahvaljuje na dosadašnjoj saradnji. Bocan-Harčenko takođe je preneo i da će Ruska Federacija nastaviti sa podrškom Republici Srbiji po pitanju Kosova i Metohije i njenog teritorijalnog integriteta.

 

 

Komentari (0)

Loading