REPUBLIKIN RETROVIZOR: Vučić zaratio sa mafijom, korona brojke ulivaju strah u kosti, a Zvezda doživela startni poraz!

Autor:

Vesti

25.10.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedelju za nama obeležili su brojni događaji. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je rat mafiji, broj zaraženih koronavirusom se dramatično povećava, prodekan Tehnološko-metalurškog fakulteta izvršio je samoubistvo, poslednja debata Trampa i Bajdena podigla je veliku prašinu, a utakmica između Crvene zvezde i Hofenhajma uzburkala je krv vatrenih navijača.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Vučićev pakleni plan: Počinje rat sa narko-dilerima

U nemilosrdnom obračunu sa mafijom koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić pravdi će biti privedeni i svi iz državnih službi koji su ikada koketirali sa organizovanim kriminalom.

Za ovaj najvažniji državni posao odabran je, kako saznajemo, specijalni tim koji neće štedeti ni nazovikolege, odnosno saradnike mafijaša zaposlene u državnom aparatu i MUP.

RepublikaFoto: A. Nalbantjan
Aleksandar Vučić

Na udaru su i tajkuni, ali i političari - (bivši) poslanici, ministri, državni sekretari... Neke akcije su planirane do kraja godine.

Crne korona brojke

Prethodnih dana svi sa zebnjom čekaju korona presek stanja, budući da se stanje ne smiruje. Naprotiv, sudeći po brojkama - sve je gora situacija.

Prema jučerašnjem preseku, imali smo još 757 novozaraženih, a preminula su tri pacijenta.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Pored apela stručnjaka, brojke su danima zabrinjavajuće:

Petak, 23.10. - Pozitivnih 579, preminule tri osobe

Četvrtak, 22.10. - Pozitivnih 416, preminulo dvoje ljudi

Sreda, 21.10. - Pozitivnih 512, preminula jedna osoba

Utorak, 20.10. - Pozitivnih 326, preminule dve osobe

Ponedeljak, 19.10. - Pozitivnih 122, preminulo dvoje ljudi

 

Prodekan pucao sebi u glavu

Beživotno telo profesora doktora Borisa Lončara, prodekana Tehnološko-metalurškog fakulteta, u utorak uveče oko 18.30 policija je pronašla u automobilu zaustavljenom na stazici koja povezuje Bulevar vojvode Putnika i Krajišku ulicu, u beogradskom naselju Topčider.

Foto: tmf.bg.ac.rs
Boris Lončar

Zašto je profesor digao ruku na sebe za sada se samo nagađa i u njegovom kolektivu i u porodici, a prijatelji su zatečeni vešću da je to uradio, kao i studenti, koji su ga uglavnom cenili.

Tramp i Bajden ukrstili koplja

Tokom poslednje debate pred izbore u kojoj su učestvovali Donald Tramp i Džo Bajden, bilo je vrlo napeto.

Bivši američki potpredsednik i kandidat demokrata Bajden ponovio je zamerke Trampu o odgovoru na pandemiju koronavirusa, navodeći da svako ko je dozvolio da umre više od 220.000 ljudi ne bi trebalo da bude predsednik. Sa druge strane, aktuelni predsednik SAD Tramp i kandidat republikanaca optužio je Bajdena da će zatvoriti zemlju ukoliko postane predsednik.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Oči u oči: Tramp i Bajden

Dvojica kandidata, obojica u sedamdesetim godinama, nisu se čuli tokom uvodnih izlaganja protivkandidata, pre svega jer im je nezavisna Komisija za predsedničke rasprave naizmenično isključivala mikrofone kako ne bi prekidali jedan drugog, što je bilo potpuno drugačije u odnosu na drugu debatu kada su jedan drugom upadali u reč.

Navijačima skočio pritisak

Fudbaleri Crvene zvezde su poraženi na gostovanju nemačkom Hofenhajmu rezultatom 2:0 u prvom meču grupne faze Lige Evrope. 

Zvezdi je na startu drugog poluvremena poništen gol. Strahinja Eraković je zatresao mrežu domaćina, ali je bio u ofsajdu. Utisak je da je sudija doneo nekoliko spornih odluka u korist domaćih.

RepublikaFoto: Starsport
Hofenhajm - Crvena zvezda

Dobro se držala Zvezda do 65. minuta kada je Hofenhajm poveo. Strelac je bio Baumgarter.

Pokušao je Milošević da razdrma crveno-bele posle isključenja Stankovića, pritiskali su gosti, ali nisu uspeli da stignu do izjednačenja. U nadoknadi vremena Dabur novim golom stavlja tačku na meč.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading