Vučević: Sve dok je srpske crkve biće i nas!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

02.02.2020

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi imaju jednu crkvu gde god da žive i dok je crkve i zvona biće i nas, poručio je potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Foto: printskrin/TV Pink
Miloš Vučević

On je u intervjuu za Novosti rekao i da strašne poruke ovih nedelja stižu predsedniku Aleksandru Vučiću od crnogorskih vlastodržaca, a da narod jedino u njemu vidi zaštitnika.

- Verujem u njegovu mudrost i pragmatičnost i snažnu diplomatsku incijativu - rekao je Vučević govoreći o teškoj situaciji u kojoj su se poslednjih nedelja nasli SPC, njen identitet i hramovi u Crnoj Gori.

Upitan da prokomentariše spekulacije da bi mogao da bude novi premijer kaže da je od takvih spekulacija prestao "da se brani" i da je on vojnik partije koja će odrediti ko će biti premijer.

- Važno je šta kažu građani Srbije pa potom i stranka koja pobedi na izborima, a to će biti SNS - kaže Vučević.

On dodaje da je raspisivanje izbora i određivanje datuma u nadleznosti predsednika Srbije i da će sve biti sprovedeno u zakonskom roku.

Na pitanje kako ocenjuje kolebanje dela opozicije u vezi sa izlaskom na izbore, kaže da nije reč o kolebanju beć o strahu.

- Pojurili bi oni na izbore da su sigurni da će dobaciti do tri odsto. Ovako valjda su svesni da bi se obrukali pa foliraju neki bojkot da ublaze totalni debakl - smatra Vučević.

Kaže i da ne želi da se bavi "tim lopovima, kriminalcima narkomanima" koji tuku novinarke, vređaju politčke protivnike, prete Vučiću i članovima njegove porodice.

- To može samo ljudski šljam i drustveni talog. Sramota me sto se uopšte nazivaju političarima", dodaje on.

Upitan koji su po njemu najznačajniji potezi predsednika Vučića "u prvom poluvremenu" navodi da su to teške reforme i spasavanje Srbije od bankrota.

- To je bio rizičan potez i trebalo je biti maher pa iz te pozicije zabiti gol. Zato je predsednik Vučić poput Mesija. I kreator igre i vođa i golgeter - ocenjuje Vučević.

Kada je reč o poslu gradonačelnika i na koje je poteze najponosniji kaže da je dovoljno pogledati Novi Sad danas i pre osam godina i navodi fabrike, Žeželjev most, Naučno-tehnolski park, titulu Omladinske prestonice...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Kristina

02.02.2020 12:09

Srbi gde god da su postuju svoju veru i obicaje.

Odgovori 17 0
Miki

02.02.2020 12:12

Srbi su vekovima opstajali zato sto su cuvali svoju veru i tradiciju, tako ce biti i ovaj put.

Odgovori 16 0
Jasmna

02.02.2020 13:44

Baš ovako kako kaže Vučević.

Odgovori 10 0
iva

02.02.2020 14:50

Gde god da smo uvek cemo biti uz nasu veru i crkvu!

Odgovori 16 0