Poznati pitanjima rešetali Marka Đurića: Ponovo će naša deca ići u Dečane!

Autor:

Vesti

17.11.2018

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić uveren je da će vrlo brzo doći vreme kada će đaci moći da idu na ekskurziju na Kosmet i obilaze srpske svetinje u pokrajini.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Marko Đurić

Odgovarajući na pitanja političara, umetnika i sportista, Đurić, koji je i član Predsedništva SNS, govorio je i o privatnim stvarima, te je tako otkrio da o sportu ništa ne zna, ali i da žali što ranije nije krenuo u teretanu jer mu to daje mentalnu energiju.

Vanja Vukić, SPS

*Potrošiš li više kalorija na maratonu ili tokom jedne runde pregovora sa Albancima?

- Neuporedivo više volim da trčim u našoj prelepoj prirodi ili na beogradskim kejovima nego da satima gledam likove terorista presvučenih u političarska odela. Istina, i jedno i drugo može da se posmatra kao maraton, s tim da ovaj politički često trčimo vezanih ruku i nogu i pred nenaklonjenom publikom. U dobroj sam kondiciji i za jednu i za drugu vrstu maratona. Nastojaću da istrčim i neki od narednih briselskih maratona, da im pokažem da ne mogu da me umore ni na trkačkoj stazi ni za pregovaračkim stolom.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll
Nemanja Miletić

Nemanja R. Miletić, fudbaler Partizana

*Da li ste se ikada bavili sportom i koji vam je omiljeni?

- Jedna od stvari za kojima zaista žalim u životu jeste što nisam ranije počeo da se bavim sportom. Tek pre nepune dve godine sam počeo da trčim i idem u teretanu, gde uz profesionalnu pomoć učim o tome kako se vežba. Žalosno je to što sam čekao do 33. godine, ali sam za ovo vreme izgradio i potrebu i naviku i istrčao svoj prvi polumaraton. Voleo bih da je neko ranije u životu uspeo da me nagovori da se ozbiljnije bavim sportom zato što osećam da imam mentalne energije i istrajnosti za vrhunske rezultate.

Branko Lazić, kapiten košarkaša Crvene zvezde

*Koliko često idete na fudbalske i košarkaške utakmice i šta vam više leži?

- Rado gledam utakmice reprezentacije Srbije u svim sportovima, ali moram da priznam da je moje neznanje o sportu iznad proseka. Često mi u razgovoru čak bude neprijatno kada budem jedini koji nije čuo za neku veliku utakmicu ili sportski događaj. To je istina i neću da vas lažem. Od srca navijam za sve vas i da osvetlamo obraz naše zemlje i našeg sporta.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Miša Vacić

Miša Vacić, Srpska desnica

*Kada ćeš ponovo gostovati na dnevniku kosovske televizije i opet im u lice reći da su tamo sve privremene institucije srpske pokrajine?

- Prošli put su nakon te emisije po mene su u Gračanicu poslali dva kombija specijalaca. Sada čak i više zaziru i verujem da bi posle sledećeg gostovanja na RTK po mene poslali čitav svoj paravojni aparat.

RepublikaFoto: Telegraf/Đ. KOJADINOVIĆ
Radoslav Milojičić Kena

Radoslav Milojičić Kena, poslanik DS

*Zar te nije sramota svega što radiš kao političar i državni funkcioner?

- Keno, ti si fin neki čovek, počev od nadimka pa nadalje. Fino si i udesio Smederevsku Palanku, pa ne mogu godinama nakon što su te najurili da nadoknade gubitke u milionima ne dinara nego evra. Tako fin i sposoban kao ti, na sreću, nikada neću biti. Za razliku od tebe, Keno šampione (da ne objašnjavam u čemu si šampion), mogu da pogledam u oči sugrađanima i sunarodnicima u bilo kom delu Srbije. Ponosan sam što sam u prilici da učinim nešto za svoju državu i narod i mislim da je to najčistije i najplemenitije osećanje. Ti to ne bi znao, ali šta da ti radim.

Miljan Damjanović, SRS

*Kao člana Odbora za KiM, zanima me kada misliš ponovo da se pojaviš na sednici tog odbora?

- Nijedna sednica Odbora za KiM nije prošla bez predstavnika Kancelarije za KiM iako sticajem okolnosti nisam bio u prilici da sam prisustvujem na prethodne dve ili tri sednice. Moje odsustvo bilo je opravdano, a vrata Kancelarije za KiM kao službe Vlade Srbije uvek su otvorena i za poslanike i druge predstavnike Narodne skupštine.

Predrag Jeremić, novinar portala Embargo

*Hoće li Srbi biti jedinstveni u bojkotu pokušaja stvaranja vojske lažne države Kosovo?

- Hoće. Na poziv države Srbije i predsednika Vučića više od 90 odsto Srba sa KiM se svojim glasovima okupilo oko Srpske liste, čija je izborna platforma bila protivljenje tzv. vojsci Kosova. Mogu da pokušavaju da kupe pojedince. Na svakom drvetu može se naći i poneka trula jabuka... I ovom prilikom apelujem na svoje sunarodnike na KiM da ne pristaju da učestvuju u bilo kakvim oružanim snagama samoproglašenog Kosova jer će kad-tad biti u obavezi da nišane u svoje komšije i rođake. Nema para koje mogu biti nadoknada za takav greh.

RepublikaFoto: youtube.com/Parovi TV HAPPY
Ljubiša Ristić

Ljubiša Ristić, reditelj

*Kada ćete pokrenuti program srednjoškolskih ekskurzija u obilazak Gračanice, Dečana, Bogorodice Ljeviške i Pećke patrijaršije?

- Velika je greška to što su u Srbiji, nažalost, i u vreme kada je to bilo sasvim bezbedno ekskurzije retko išle na Kosovo i Metohiju. U ovome trenutku, ne našom krivicom, nema uslova da deca iz centralne Srbije organizovano idu u Prizren ili Peć jer ne bi bilo prihvatljivo da ih izložimo riziku da im ekstremisti autobus kamenuju ili urade nešto još gore. Srbi, za razliku od nekih drugih, decu nikada nisu koristili kao mamac ili glinene golubove. Deca su naša svetinja, a dan kada će moći bez zazora da dođu do naših manastira na KiM, uveren sam, doći će mnogo brže nego što neki misle.

Predrag Azdejković, gej-aktivista

*Koliko mi je poznato, svojevremeno su te proglasili za najboljeg frajera na Pravnom fakultetu, da li ti je tada laskalo ili možda zasmetalo?

- Ha, ha, nisam čuo za tu "titulu". Prilično je daleko od istine. Na fakultetu sam bio stidljiv po tom pitanju i imao stalno jednu te istu devojku. Ali tokom studentskih dana mi je laskala titula dobrog besednika stečena na takmičenjima, koja je organizovao nas čuveni profesor Sima Avramović.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Dea Đurđević

Dea Đurđević, TV voditelj

*Koliko je teško u Briselu pregovarati sa onima koji su sa vama u Mitrovici pričali putem batina i oružja?

- Naša je obaveza prema građanima Srbije da sa svima razgovaramo. Mi svakoga od njih možemo da pogledamo u oči. Ne znam da li oni to mogu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading