Poznati pitanjima rešetali funkcionera SNS: Nerviraju me laži ordinarnih lopuža i narkomana!

Autor:

Vesti

21.12.2019

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici umišljene elite šire laži pokušavajući da Srbiju uvuku u tajkunsko-politikantski brlog, ocena je Milenka Jovanova, potpredsednika Srpske napredne stranke. On u razgovoru za Srpski telegraf poručuje da će se zbog plasiranja neistina, napada na porodicu lidera SNS i predsednika Srbije Aleksandra Vučića naprednjaci još energičnije boriti kako bi Srbija nastavila da se gradi. Istovremeno, Jovanov je govorio i o tome ko je opozicija u SNS.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Milenko Jovanov

Odgovarajući na pitanja poznatih, potpredsednik SNS otkrio je koju je životnu lekciju naučio na fudbalskim treninzima.

RepublikaFoto: Tanjug/J.Pap
Momo Čolaković

Momo Čolaković, PUPS

*Mlad ste političar sa priličnim iskustvom. Ko vam je politički uzor i zbog čega?

- Trudim se da učim iz iskustva što većeg broja ljudi, koji su u svom radu postigli zapažene uspehe. Volim da čitam njihove biografije, da naučim kako su se ponašali u određenim situacijama, kakve su greške pravili i slično. S druge strane, imam veliku čast što sam potpredsednik stranke u momentu kada se na njenom čelu nalazi Aleksandar Vučić, a to vidim i kao priliku da mnogo toga naučim od njega, jer je on svakako najuspešniji srpski lider i državnik u poslednjih nekoliko decenija.

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Milovanović

Nenad Milovanović, fudbalski trener

*Koliko pratite sport, odnosno za koji klub navijate?

- Pratim sport i navijam za Zvezdu. Najviše pratim fudbal, pomalo i košarku, a pratim gotovo sve kada igra reprezentacija ili kada pojedinci nastupaju za Srbiju.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Goran Grbović

Goran Grbović, direktor beogradske Arene

*Jeste li ste se nekada bavili sportom? Koliko vam je razumevanje sportskog duha pomoglo u političkoj karijeri?

- Trenirao sam fudbal desetak godina, do odlaska na studije, i neki kažu da sam bio talentovan. Mislim da se u sportu može naučiti mnogo toga što koristi kasnije u životu. Recimo, da je talenat ništa bez teškog rada i da se samo radom može napredovati. Nauči čovek da se takmiči najpre sam sa sobom, a zatim da funkcioniše kao deo tima, gde ima odgovornost za sebe, ali i za druge, jer pobeđuje ili gubi ekipa, a ne pojedinac...

RepublikaFoto: http://kkpartizan.rs
Miroslav Nikolić

Miroslav Nikolić, trener košarkaša Vojvodine

*Postoji li plan da se izgradi auto-put koji bi prolazio pored vaše rodne Kikinde?

- Za sada su u planu brza saobraćajnica Kikinda-Sombor, a postoje i planovi za izgradnju banatske magistrale, koja bi išla kroz Banat paralelno sa Koridorom 10. Dakle, od Horgoša na severu pa do Kovina na jugu. Nadam se da će i neki auto-put biti u igri, ali treba biti realan... Do juče ni Koridor 10 nismo bili u stanju da završimo, međutim, nakon što je Vučić postao predsednik, uspeli smo to i još mnogo toga na planu putne infrastrukture.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Eva Ras

Eva Ras, glumica

*Od onih sam baba koje gledaju vesti, pa me zanima kako preživljavate napade ovih dana na svoju partiju i glavešine?

- Nervira me kada ordinarne lopuže, koje su se enormno obogatile u vreme najveće propasti Srbije u savezništvu sa nelečenim raspalim narkomanima, napadaju ljude koji se trude svakoga dana da urade nešto za narod i državu i u tome imaju nesporne rezultate. Najgore od svega je što bez ikakve odgovornosti i sankcija taj talog, koji je umislio da je elita, iznosi najstrašnije laži i nikom ništa. Zato mi koji podržavamo Vučića i njegovu politiku moramo da se još energičnije borimo kako im ne bismo dozvolili da Srbiju pretvore u svoj tajkunsko-politikantski brlog, odnosno da ne uspeju u svojoj nameri da naprave takvu atmosferu u društvu u kojoj je potpuno dopušteno i poželjno izgovarati najgore uvrede, klevete i laži protiv Vučića i njegove porodice.

RepublikaFoto: Tanjug
Vladimir Đukanović

Vladimir Đukanović, poslanik SNS

*Hoćeš li se preseliti u Beograd?

- Ako se to ikada i desi, gledaću da ostanem sa banatske strane.

RepublikaFoto: Tanjug
Miljan Damjanović

Miljan Damjanović, poslanik SRS

*Kakve ste rezultate postigli dok ste bili na čelu "Jezičke patrole" i da li biste izašli s podatkom koliko građana na severu Bačke ne govori srpskim jezikom?

- Ono što nije postojalo nije moglo ni da ima rezultate. Rezultate su postigle jedine "Jezičke patrole" koje su zaista i postojale, a to su one koje je formirao Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine, koji je tada vodio Tamaš Korhec. Štaviše, pravi naziv im je bio "Jezička policija". Oni su zaista obilazili institucije i proveravali da li se i u kojoj meri u njima govori mađarski jezik.

RepublikaFoto: Hrabrost je pitanje morala
Vanja Bulić

Vanja Bulić, novinar i pisac

*Postoji li unutar SNS opozicija?

- Postoji pravo na sopstveni stav i po tome smo, kako se da primetiti ovih dana, jedinstveni na političkoj sceni Srbije, jer zbog iznetog stava niko nikada nije bio smenjen, raspušten, izbačen, niti je primenjena bilo koja mera koju u svom radu koriste stranke koje sebe zovu demokratskim i koje ubeđuju narod da će Srbiji doneti demokratiju, a u svom radu primenjuju najekstremnije diktatorske metode.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Vanja Vukić

Vanja Vukić, funkcioner SPS

*Da li se više bavite dešavanjima u Beogradu ili Vojvodini?

- Iako sam i danas, kao i desetak godina, posvećen pokrajinskim političkim temama, ako bih sada morao da stavim na tas i izmerim čime se više bavim, mislim da bi prevagnulo to da se više bavim temama vezanim za politiku na republičkom nivou. Što svakako ne znači da zanemarujem dešavanja u Vojvodini, nego da su prosto dešavanja na republičkom nivou intenzivnija i frekventnija.

RepublikaFoto: instagram.com/katarina2789
Katarina Živković

Katarina Živković, pevačica

*Pošto znamo da ste prezauzeti na poslovnom planu, da li stižete da imate privatni život?

- Ne onoliko koliko bih želeo, ali svaki posao nosi sa sobom određena odricanja i onaj kome to smeta treba da menja posao, a ne da kuka i bogoradi zbog "tužne sudbine" koju je sam izabrao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Nevena

21.12.2019 10:03

Kakva god prica se gradi na neistini, uvek bude kratkog daha. Iza SNS-a stoje rezultati koje niko ne moze da opovrgne praznim pricama i izmisljotinama.

Jelena

21.12.2019 10:06

Jovanov kao i uvek, iskreno odgovara na sva pitanja. Istina uvek izadje na videlo i lazi i smicalice opozicije istini na crtu ne mogu stati.

Maki

21.12.2019 10:47

Svima je vec poznato kakvom politikom se oni bave,istina ce izaci na videlo i zato ne sumljam da ce te se boriti i izboriti sa tim lazima.Iza predsednika stoje mnogobrojni uspesi a iza njih samo haos.

Miki

21.12.2019 11:38

SNS ima rezultate koji su vidljivi gradjanima Srbije, tako da lazi opozicije ne mogu to da opovrgnu.