DESET DANA U GRČKOJ ZA SAMO 100 EVRA! Ovaj trik će vam obezbediti nezaboravno letovanje za SMEŠNE PARE

Autor:

Vesti

02.06.2024

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su aranžmani tokom nadolazeće sezone poskupeli, još uvek možete sebi da obezbedite jeftiniju varijantu letovanja.

DESET DANA U GRČKOJ ZA SAMO 100 EVRA! Ovaj trik će vam obezbediti nezaboravno letovanje za SMEŠNE PARE

Foto: Shutterstock

Direktor Nacionalne organizacije turističkih agencija Juta, Aleksandar Seničić, otkrio je zanimljive detalje o letovanju u Grčkoj tokom juna i septembra. Istakao je da se za stotinak evra može provesti 10 dana u Grčk, sa smeštajem u apartmanu i autobuskim prevozom. Takođe, naglasio je da su aranžmani ove godine poskupeli, ali da se još uvek mogu pronaći povoljne ponude, posebno za period van glavne sezone.

Sezona van sezone

Seničić ističe da se trenutno ulazi u tzv. sezonu van sezone, gde su cene aranžmana povoljnije. Krajem prošle godine i početkom ove, bilo je moguće pronaći popuste i do 45 odsto za hotele i apartmane. Trenutno, postoji mogućnost last minute ponuda, ali izbor je ograničen. Od početka do kraja juna, moguće je otputovati u Grčku za stotinak evra, a broj ljudi koji su iskoristili ovu povoljnu ponudu je veliki.

Republika

Foto: Shutterstock

 

Novine na grčkim plažama

Jedna od bitnih novina za turiste su promene na grčkim plažama. Prema Seničićevim rečima, od ove sezone polovina svake plaže u Grčkoj mora biti bez ležaljki, što ide u prilog kupačima koji ne žele da plaćaju ležaljke.

Takođe, turisti koji primete nepoštovanje ovog pravila mogu to prijaviti putem aplikacije nadležnim organima, koji brzo reaguju koristeći dronove za kontrolu situacije. Kazne za ugostitelje koji ne poštuju ovo pravilo su velike i kreću se od pet do 25.000 evra. Ova novina svakako ide u prilog gostima i meštanima.

Povećane takse za boravak

Seničić ističe da su povećane takse za boravak u hotelima i apartmanima. Takođe, ističe da je taksa za boravak u apartmanima povećana sa pola evra na 1,5 evra po danu, dok je za hotele povećana sa dva do pet evra na tri do 10 evra. Ove promene svakako utiču na ukupan trošak boravka turista u Grčkoj.

Republika

Foto: pixabay.com

 

 

Ograničenja prtljaga

Jedna od značajnih novina za turiste je i ograničenje prtljaga. Seničić ističe da za prtljag ne postoji zvanična odluka, ali da su zloupotrebe u prošlosti dovele do problema. Kazne za držanje prtljaga u kabini osim ručnog su između 300.000 i dva miliona dinara.

Putnici koji nose veću količinu prtljaga, posebno hranu, mogu imati problema na graničnim prelazima s Grčkom, jer nije dozvoljeno unošenje hrane i pića, osim ako nije upakovano u fabričku ambalažu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading