Na mestu Beka kompleks od 200 miliona evra

Autor:

Vesti

12.02.2018

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi stambeno-poslovni kompleks na 115.000 kvadratnih metara nići će na prostoru nekadašnje fabrike Beko na Dorćolu, najavio je gradonačelnik Siniša Mali i dodao da bi radovi trebalo da počnu krajem leta ili početkom jeseni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
SVE SPREMNO ZA RADOVE Siniša Mali na mestu gde će se graditi velelepno zdanje

Projekat je delo arhitekte Borisa Podreke, investitor je holandska kompanija "Pinekl", a vrednost investicije skoro 200 miliona evra.

 

Prema rečima gradonačelnika, novi kompleks će se uklopiti u staro jezgro grada i potpuno će promeniti taj deo, koji je jedna od najatraktivnijih lokacija, uz Kalemegdan. Malom su projekat na mestu gde će se graditi predstavili Podreka i predstavnik investitora Meno de Jong.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Projekat je delo arhitekte Borisa Podreke

UREĐENJE RUGLA

- Prostor nekadašnje fabrike Beko na Dorćolu je dugi niz godina potpuno zapušten, ruglo grada, ali danas smo videli kako će izgledati taj poslovno-stambeni kompleks koji će krenuti da se gradi već ove godine. Radi se o investiciji od skoro 200 miliona evra, 115.000 kvadrata nadzemnog kompleksa, plus dve podzemne garaže - rekao je Mali.

On je dodao da će stara zgrada Beka biti sačuvana, a investitor razmišlja da li će to biti poslovna zgrada ili hotel. Mali je zahvalio Borisu Podreku, koji je mnogo uradio za Beograd, kao i holandskom investitoru, koji je našao interes da ulaže u Beograd, u kojem tržište nekretnina raste.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stara zgrada Beka biće sačuvana, a investitor razmišlja da li će to biti poslovna zgrada ili hotel

Predstavnik investitora holandskog "Pinekla" Meno de Jong kaže da su veoma ponosni što su u prilici da doprinesu razvoju tog dela Beograda, blizu Dunava i Kalemegdana, te da će cela zajednica imati koristi od tog projekta. Projekat će, kaže, biti visokog kvaliteta i održiv na duži rok.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Aleksa

12.02.2018 22:13

Nastavlja se izgradnja Beograda u maniru evropske metropole.