INVESTITORI MASOVNO KUPUJU ZLATO: Invazija na Ukrajinu napravila idealan prostor za RATNE PROFITERE

Autor:

Vesti

08.03.2022

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije teško proceniti u šta uložiti novac.

INVESTITORI MASOVNO KUPUJU ZLATO: Invazija na Ukrajinu napravila idealan prostor za RATNE PROFITERE

Foto: www.profimedia.rs/Tanjug/AP

Cene većine sirovina zbog rata u Ukrajini rastu, a baš zbog toga zlato nikad nije bilo vrednije.

Plemeniti metal je dosegao najvišu cenu još od avgusta 2020. godine, pre svega jer su investitori, isprepadani ukraijnskom krizom i poremećajem na tržištu energenata, požurili da ulažu u najsigurniju stvar, a to je, naravno, zlato.

Zlato se sada kreće oko 2.000 dolara po unci (31.1 gram), a to se poslednji put dogodilo u avgustu 2020. godine, kada je globalna pandemija koronavirusa uzdrmala svetsko tržište, prenosi bizportal.rs.

Osim zlata, za sada od ukrajinske krize profitira jedino američki dolar. Dolar je dosegao najvišu vrednost još od maja 2020. godine.

Anuj Gupta, zamenik predsednika brokerske firme IIFL Securities, napomenuo je za američke medije da cena sirove nafte i metala raste, što samo ide na ruku investitorima.

Investiciona firma Goldman Sachs je prošlog meseca čak predvidela da će cena zlata stići i do 2.150 dolara po unci, baš zato što investitori masovno ulažu u plemeniti metal i vide inflaciju kao šansu za stvaranje profita.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading