DELIBAŠIĆ: Advokati ujedinjeni pred nedeljne izbore

Autor:

Vesti

02.11.2018

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skupština Advokatske komore Beograda (AKB) na kojoj će se birati novo rukovodstvo održaće se u nedelju 4. novembra od 11 sati u Sava Centru. Posle više jedne decenije advokati su jedinstveni i sva je prilika da će na ovoj skupštini biti izabrano rukovodstvo koje će zastupati sve advokate advokatske komore Beograda.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Veljko Delibašić

Osim šačice politički inspirisanih advokata okupljenih oko funkcionera opozicije advokata Vladimira Gajića, očekuje se da će skupština AKB biti najmasovnija do sada sa prisustvom više od 80 odsto upisanih advokata.

- Advokati su konačno ujedinjeni i kao stub pravosuđa spremni da daju svoj doprinos razvoju demokratskog društva. U želji da objedinimo advokaturu u prestonici predsednik Jugoslav Tintor i ja smo raspisali izbore više od polovine pre kraja naših mandata kako bismo dali priliku svim kolegama da se izjasne o rukovodstvu udruženja koje ih predstavlja - kaže za Srpski tekegraf aktuelni potpredsednik AKB Veljko Delibašić, koji će na ovoj skupštini biti kandidat za istu poziciju.

Na izbornoj skupštini članovi AKB će nakon godinu i po dana od posednjih advokatskih izbora birati jednog od tri kandidata za predsednika AKB. To su aktuelni predsednik Jugoslav Tintor, potpredsednik Advokatske komore Srbije Zora Dobričanin Nikodinović i advokat Miroljub Miša Pavlović.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading