PAO PRVI SNEG U SRBIJI: Rhmz izdao upozorenje, na snazi žuti meteoalarm!

Autor: Republika

Vesti

24.10.2018

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji je danas pao prvi sneg ove jeseni! Na Kopaoniku je obelelo i prava je snežna idila. Na društvenim mrežama su se pojavile fotografije koje prikazuju da nam je zima uveliko tu.

Podsećamo, prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, od 24. do 26. oktobra na području Beograda i okoline na snazi će biti žuti meteoalarm, jer se očekuju udari vetra jači od 17 m/s, navodi se u saopštenju "Beokom servisa".

Predviđeni vremenski uslovi mogu prouzrokovati štetu na pokretnoj i nepokretnoj imovini, probleme u transportu i saobraćaju, štete na šumama i parkovima, ali i individualnom drveću. Posebnoj opasnosti u ovakvim vremenskim uslovima izloženi su radnici sa kranovima u građevinarstvu.

Navedeni uticaji odnose se na dobro i redovno održavane objekte tvrde građe, zdravo drveće i slično, napominju nadležni.

- Apelujemo na građane da osiguraju predmete na svojim terasama, isturene delove objekata, fasade sklone padu i oluke, ali i predmete na ravnim krovovima - poručuju iz "Beokom servisa". 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading