"ON NE ŽELI DA SE JAVI OCU": Igor Jurić o slučaju nestalog pa nađenog mladića iz Donje Trnave

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

13.10.2018

22:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nebojša Mladenović (20) iz Donje Trnave pre više od godinu dana otišao je od kuće da u Nišu "podigne ličnu kartu" i nikada se više nije vratio kući. "Fondacija Tijana Jurić" objavio je da je mladić pre nekoliko dana pronađen, međutim dečakov otac tvrdi da neće stati dok ne vidi sina. U MUP-u su rekli da se Mladenović i dalje vodi kao nestao jer oni još nisu porazgovarali sa njim.

RepublikaFoto: twitter.com/NestaliSrbija
Nebojša Mladenović

- Imamo dokaze da je Nebojša živ, ali je isključivo njegova želja da ne kontaktira sa ocem - napisao je na Fejsbuku Igor Jurić, osnivač Fondacije.

Važno da je zdrav

Kako je dodao "Fondacija Tijana Jurić" se ne meša u porodične odnose i iste ne rešava.

- Važno nam je isključivo da nestalo lice pronađemo živo i zdravo - napisao je Jurić nakon što je i posle njihove objave da je mladić pronađen i skinut sa registra nestalih.

Nebojšin otac rekao da i dalje ne spava jer ga ljudi zovu i govore mu da mu je sin mrtav.

- Želeo bih bar da ga iz prikrajka vidim, samo da se svojim očima uverim da je živ i da je dobro. Ako on smatra da nisam dobar za njega, ako kaže da sam loš otac, prihvatam njegove reči. Ali ne mogu da prestanem da ga tražim samo zato što kažu da su sa njim razgovarali telefonom i da je to dovoljno da tvrde da su ga pronašli – ispričao je priča potreseni otac.

 

 

Mladić je 24. jula prošle godine otišao iz porodičnog doma u selu Donja Trnava da bi u Nišu preuzeo ličnu kartu iz Policijske uprave i otac ga više nikada nije video. Fondacija "Tijana Jurić" u nedelju je objavila da je mladića pronašla, ali Miodrag je ovu vest dočekao sa nevericom.

- Tri dana sam čekao da mi neko javi da li je ta informacija tačna. U sredu sam skupio snagu i pozvao Igora Jurića, pitao sam ga kako moj sin izgleda, mogu li da ga čujem. Međutim, Jurić mi je kazao da ga uopšte nije video, već da je sa njim samo razgovarao telefonom. Možda je to njima dovoljno da mog sina proglase nađenim, ali meni nije da nađem mir koga nemam više od godinu dana - ispričao je očajni čovek.

Imao problema sa zakonom

Priznaje da Nebojša nije bio idealno dete, ali ističe da je uspeo da ga odvrati od stranputice.

- Šone je imao problema sa zakonom, ali sve se to završilo u njegovoj 17. godini. On se sa tim izborio i postao je dete vredno ponosa. Nije birao posao, išao je u druga mesta da radi, ali se uvek javljao. Nije me zvao "ćale" , uvek samo "tata". Ne znam, možda sam bio previše popustljiv, nikada nisam digao ruku na njih, ali moja deca su vaspitana, znaju šta je dobro a šta zlo. Zato ne mogu da prihvatim da moj sin smatra da u njegovom životu nema mesta za mene – nastavlja Nebojšin otac.

On kaže da niko ko nije bio u njegovoj koži.

- Niko ko nije bio u mojoj koži ne može da shvati kakvi su moji dani i moje noći. Zovu me ljudi, muče me mojom mukom, kažu videli su Nebojšu u Vranju, Novom Sadu, Aleksincu. Danas me je zvao neko sa nepoznatog broja, kaže : "Videli smo mrtvo telo tvoga sina". Jedva sam se smirio, tresao sam se kao prut. Samo onaj ko proživljava ovo što i ja ima pravo da mi sudi, samo on i niko drugi - zaključuje svoju ispovest otac nestalog mladića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading