OPREZ! Zbog nove "igre" osnovaca dečak se vratio sav u modricama

Autor: prva.rs

Vesti

02.10.2018

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova nazovimo "igra" naših osnovaca zove se "Cimka". Dečak iz osnovne škole u Nišu prisustvovao je rođendanu svog druga iz razreda odakle se vratio u modricama.

RepublikaFoto: pixabay.com

"Igra" izgleda tako što dete stane u položaj strogog mirovanja, a oko njega je grupa dečaka i devojčica. Na cimanje, pomeranje tela i to vrlo malog, dobija neverovatno jake udarce po čitavom telu.

Dragani Janković, majci pokojnog Alekse, se putem društvenih mreža javila majka čije je dete pretrpelo ovaj vid vršnjačkog nasilja. 


- Obratila mi se majka koja je želela da apeluje na roditelje i prosvetne radnike u smislu obraćanja pažnje na tu "igru". Radi se o jednom vrlo perfidnom zlostavljanju deteta, koje najverovatnije zbog prihvaćenosti u vršnjačku grupu mora sebe da izloži takvom teroru - navodi Jankovićeva i dodaje da postoji još takvih "igrica" koje su usmerene na nanošenje povreda slabijima od sebe ili onima koji su neprihvaćeni. 

- Mi moramo da pričamo o tome, moramo da pričamo o prevenciji - naglašava ona. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading