Ako ima za PALATU PRAVDE ima i za ZATVOR! Postavljen KAMEN-TEMELJAC ZA IGRADNJU dve ustanove

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

31.08.2018

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na prostoru u blizini Pravnog fakulteta u Kragujevcu danas je položen kamen-temeljac za izgradnju Palate pravde u kojoj će biti smešteno svih 11 pravosudnih organa u tom gradu sa oko 800 zaposlenih.

RepublikaFoto: beograd.rs
Foto: Ilustracija

Izgradnja Palate pravde se finansira iz budžeta Srbije, a vrednost investicije je oko 25 miliona evra. Zgrada će imati oko 23.000 kvadrata, prizemlje i šest spratova. Rok za završetak radova je 38 meseci. Grad Kragujevac je za gradnju Palate pravde ustupio svoju parcelu od dva hektara.

Obeležavanju početka izradnje Palate pravde u Kragujevcu prisustvovala je ministarka pravde Nela Kuburović koja je rekla da će tom investicijom biti omogućeni adekvatni uslovi za rad i pravosudnih funkcionera i zaposlenih, ali i bolja povezanost svih pravosudnih organa na teritoriji grada.

Ministarka je istakla da će, kad zgrada bude u funkciji, biti manji troškovi rada pravosudnih organa i brža dostava spisa predmeta. "I građanima će pravda biti dostupnija jer će svi pravosudni organi biti na jednom mestu", rekla je Kuburović.

Ona je najavila da će početkom 2019. početi izgradnja nove zgrade zatvora u Kragujevcu gde će moći da se smesti 300 osuđenika. 

Zgrada zatvora će biti površine preko 20.000 kvadrata, a vrednost investicije je oko 22 miliona evra. Izgradnja tog objekta će biti finanisirana iz kredita Evropske banke za razvoj Saveta Evrope

- Mislim da je i simbolično mesto u kom se zgrada nalazi. Tu nam je u blizini Pravni fakultet, tako da će i studenti lakše obavljati praksu, a nedaleko odavde, započeće i izgradnja zatvora, tako da i to pokazuje koliko je zgrada funkcionalna i koliko je omogućeno da svi organi koji imaju veze sa sudom budu povezani - istakla je ministarka pravde.

Svečanom polaganju kamena temeljca prisustvovali su i predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i predsednica Apelacionog suda u Kragujevcu Dubravka Damjanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading