KRIK VREĐA MRTVOG ŽELJKA CVIJANOVIĆA

Autor: M. S.

Vesti

27.08.2018

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portal Fake news, koji se promoviše kao nekakvo čistilište lažnih vesti, objavio je tekst pod naslovom "Ne, Željko Cvijanović nije bio novinar za uzor". Skandalozno je što se taj naslov pojavio samo dva dana posle smrti čuvenog novinara Željka Cvijanovića i što autor nije našao za shodno da ispoštuje makar bol njegove porodice.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Veliki novinar: Željko Cvijanović

- Redakcija FN tragača smatra da je, uprkos delikatnom trenutku, potrebno ukazati na neistine koje su objavljivane u medijskim napisima o preminulom novinaru budući da dezinformacija ostaje dezinformacija čak i kada je naslovljena sa "In Memoriam" - piše ovaj portal, iza koga stoji KRIK.

U tom bizarnom tekstu piše da su lagali svi mediji koji su o Cvijanovićevoj smrti izveštavali predstavljajući ga kao "jednog od najboljih srpskih novinara" ili "čoveka koji je postavio visoke standarde u novinarskoj profesiji".

Naime, KRIK se poziva na istraživanje koje je svojevremeno objavio YUCOM pod nazivom "Cvijanović - novinar u civilu" i koje navodno svedoči da se pokojni publicista u svojoj karijeri služio "nečasnim sredstvima i lažima".

- U više navrata je širio lažne vesti kako o temama od izrazitog društvenog značaja tako i o banalnim temama. Zbog toga se ne može smatrati kao novinarski uzor - navode iz KRIK. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading