HOROR NA AUTO-PUTU: Kilometarske kolone, vozi se dva na sat!

Autor: Republika

Vesti

30.07.2018

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na auto-putu Beograd - Niš, kod Jagodine i Ćuprije juče je vladao potpuni kolaps. Zbog radova na mostovima, automobili su bukvalno mileli kilometarskim kolonama sve do naplatne rampe pred Nišem, gde su se stvarale ogromne gužve.

RepublikaFoto: Republika.rs
Ilustracija

Vozači su po nesnosnoj vrućini u toku dana bukvalno deo od oko 13 kilometara od Jagodine do Mijakovca u blizini Ćuprije prelazili dva sata. Da stvar bude još gora, radovi na ovoj deonici neće biti okončani pre kraja avgusta, tako da nastoje da u kolonama moraju da računaju svi koji narednih dana planiraju da idu na more u Grčku.

Međutim, Jovica Mitić iz Auto-moto saveza Srbije napominje da vozači mogu da koriste alternativni pravac i bar donekle smanje vreme prelaska ove deonice.

- Vozači mogu da koriste i stari magistralni put između Jagodine i Ćuprije i tako izbegnu gužvu. Dakle, kod Jagodine postoji isključenje sa auto-puta i tu se nalazi stari put. Istina je da će ljudi morati da prođu kroz centar ova dva grada i da će ih tamo sačekati gužva, ali će sigurno vremenski skratiti put - objašnjava Mitić.

Mitić kaže da su se i granični prelazi prema Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji i Bugarskoj, koji su leti i najfrekventniji, tokom jučerašnjeg dana relativno brzo prelazili s obzirom na to da je turistička sezona u punom jeku.

- Najduže se čekalo juče na granici sa Bugarskom, tj. na prelazu Gradina, što je iznosilo oko 120 minuta. Toliko je otprilike trebalo da se uđe i u Hrvatsku. Na Horgošu I i Horgošu II trebalo je oko sat vremena da se uđe u Mađarsku, a ko je išao preko prelaza Bački vinogradi, trebalo mu je pola sata više. Za ulazak u Crnu Goru preko Špiljana i Jabuke, čekalo se 60, odnosno 30 minuta - rekao je za telegraf Mitić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading