PREŽIVESMO KRVAVI MESEC

Autor:

Vesti

28.07.2018

05:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preživeli smo još jednu najavljivanu apokalipsu! Krvavi Mesec je u noći između petka i subote bio potpuno pomračen, a njegov uticaj je tada kulminirao. U kombinaciji sa Marsom, koji se za vreme pomračenja meseca našao najbliže planeti Zemlji, ovaj astrološki fenomen mogao je da ima pogubne posledice.

 

Foto: Srpski telegraf

Prema rečima astrologa Dušana Veličkovića, uticaj lošeg Meseca počeo je još ranije da se oseća, ali je u noći između petka i subote to moglo da bude vidljivo i golim okom na nebu.

- Ubeđen sam da su katastrofalni požari u Grčkoj i nastali zbog uticaja punog Meseca, koji je bio krvav. Mesec ima veliki uticaj i na vodu, te je sigurno da nas očekuju ili poplave ili suše kojih je već i bilo. Takođe, ne zaboravimo i da 75 odsto čovekovog organizma čini voda, odnosno na toliko procenata naše sudbine utiče Mesec. Kada je on loš, kao u ovom periodu, to znači da svi treba da budemo vrlo oprezni - objašnjava Veličković.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Dušan Veličković

5,5 sati trajalo pomračenje Meseca

NAPETO NA NEBU

On dodaje da mesec predstavlja običan narod, te da njegovo pomračenje znači da se građanima ne piše dobro.

- Treba biti oprezan na svim poljima. Očekuju nas suše, poplave, požari, skok cena svega i svačega. Na nebu je izuzetno napeto. Sasvim su izvesne česte promene raspoloženja, ali i svađe sa ljudima u bliskijem okruženju, kao i promene psihološke prirode - upozorava astrolog.

Očekuju nas suše, poplave, požari, a sasvim su izvesne i česte promene raspoloženja i svađe sa ljudima u okruženju, upozoravaju astrolozi

RepublikaFoto: pixabay.com
Da li je krvavi mesec imao uticaj i na vas?

BIĆE RATA?

Milan Jeličić, sekretar Astronomskog društva "Ruđer Bošković" objašnjava zašto dolazi do pomračenja Meseca i zbog čega je on crvene boje.

- Na jednoj liniji su Sunce i Zemlja, a Mesec je iza nje u Zemljinoj senci. Sunčeva bela svetlost prolazi kroz Zemljinu atmosferu i ona upije sve kratkotalasne zrake, recimo plavu boju, zbog čega je nebo plavo. Najduži talasi, koji su crvene boje, ne mogu da se upiju u Zemlju, pa se to zračenje savija i pada na Mesečevu površinu - navodi naš sagovornik.

Veličković: Ubeđen sam da su katastrofalni požari u Grčkoj i nastali zbog uticaja punog Meseca, koji je bio krvav

Verovanja vezana za Supermesec

* Ova prirodna pojava smatra se lošim znakom koji nagoveštava apokalipsu
* Pun Mesec ima poseban uticaj na ljudsko ponašanje
* Najpoznatiji uticaj Meseca je dokazano onaj na plimu i oseku
* Pun Mesec utiče i na naše psihološko, ali i fizičko stanje, povećava emocionalnost, melanholiju, nervozu i razdraganost
* Pogodan je i za začeće, tj. na to da žene ostanu u drugom stanju
* Utiče i na nivo zgrušavanja krvi, odnosno produžuje krvarenje, pa je poželjno za pacijente da izbegavaju operacije u narednom periodu

Dodaje da tu nauka prestaje, a da nastupaju bapske priče.

- Veruje se da je crveni mesec, tj. krvav, kako ga još zovu, pošto je simbol kod muslimana, znak da će njima ići sve po zlu. Stare priče su i da će hrišćanima ići loše kada dođe do pomračenja Sunca jer ono simboliše hrišćanstvo. Pošto je Mesec crvene boje, a crvena predstavlja krv, ljudi veruju da će biti rata - priča Jeličić i ističe da je zanimljivo to što je Mars, koji je u petak noć bio najbliže Zemlji, jedina crvena planeta.

Iz Srbije ova pojava mogla je da se prati gotovo 5,5 sati.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading