Evo zašto je službenica TUŽILA DIREKTORA KOMORE!

Autor: M. S.

Vesti

23.07.2018

20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Službenica Privredne komore Beograd (PKB) podnela je tužbu za mobing protiv direktora Ace Popovića. Posle teksta u Srpskom telegrafu u kojem je samohrana majka Vanja Pavićević do detalja opisala kako ju je Popović šikanirao na radnom mestu, usledila je i tužba sudu.

RepublikaFoto: Tanjug
Aca Popović

Kako kaže Pavićevićeva, na ovaj korak je bila primorana da bi se zaštitila i zadržala radno mesto koje joj je preko potrebno da bi izdržavala sebe i maloletno dete.

- Popović mi je oduzeo bez razloga deo posla koji sam obavljala i za to je sada zadužena žena koja to nikada nije radila. Shvatila sam oduzimanje zadatka kao uvod u otkaz. Sada sam na bolovanju zbog stravičnog stresa koji sam preživela nakon što se drao na mene, a plašim šta će me sačekati kada se vratim na posao - objašnjava Pavićevićeva, koja već deset godina radi u PKB, a pored ostalog njen zadatak je bio evidentiranje dolazaka, odlazaka i odmora zaposlenih.

Foto: Privatna arhiva
Vanja Pavićević

Kako smo već pisali, prema rečima Vanje Pavićević, incident sa Popovićem se dogodio 17. jula u prostorijama PKB, kada ju je direktor pozvao u svoju kancelariju na razgovor, postavljajući joj nejasna pitanja na koja nije imala odgovor, nakon čega se drao i pretio joj otkazom. U jednom trenutku, priseća se ona, kazao joj je povišenim tonom: "Rekao sam ti da ćutiš, bre, nisam ti dao reč, ako treba da pričaš, pričaćeš kad ti kažem".

Advokat: Imamo dokaze i svedoke

Miloš Terzić, advokat Vanje Pavićević, kaže da je tužbu za mobing protiv Popovića podneo u Višem sudu u Beogradu.

- Imamo dokaze i svedoke koji su bili prisutni, ako postoji propust u poslu, što se može desiti bilo kome, to se rešava na drugi način i po zakonu, a ne pretnjama i zastrašivanjem - rekao nam je advokat.

Istog dana Vanja je otišla kod lekara koji joj je momentalno otvorio bolovanje, jer je bila pod velikim stresom.

- Sutra idem na kontrolu, moram da budem zdrava zbog sebe i deteta, ne trebaju mi dodatni stres, strah i maltretiranje na radnom mestu - kaže naša sagovornica.

Pisani odgovor Popovića

S druge strane, Aca Popović, v.d. direktora PKB, poslao nam je pisani odgovor u kojem tvrdi da Pavićevićevoj nije pretio otkazom.

- Po saznanju da je došlo do zloupotrebe radnog zadatka, tačnog evidentiranja prisustva zaposlenih na poslu, morali su da se preduzmu koraci radi poveravanja ovih poslova drugoj osobi i disciplinske mere prema neodgovornoj službenici. Pozvao sam koleginicu u očekivanju da kaže šta zna o zloupotrebi i da se izvini. Rekao sam da izbroji do deset pre nego što odgovori. Na to je sledilo njeno pitanje na koga mislim, što je potvrda da je tih osoba bilo više. Nije rekla ništa. Tada sam rekao da je razgovor završen - napisao je Popović. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading